Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-06-18
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Rektorn, skolchefen och resultaten : Mellan profession och politik
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
452 g
ISBN
9789140687272
Rektorn, skolchefen och resultaten : Mellan profession och politik (häftad)

Rektorn, skolchefen och resultaten : Mellan profession och politik

Häftad Svenska, 2014-06-18
419
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I dagens skola läggs allt starkare betoning på mätande och resultat. Att rektors ledarskap har stor betydelse för skolans framgång är välbekant. Rektor är alltså viktig för skolan och dess resultat, men vem är viktig för rektor?

Den här antologin bygger på ett forskningsprojekt om hur rektorer och skolchefer manövrerar mellan professionella och politiska intressen. Följande frågor binder samman de olika kapitlen: Vad betyder fokuseringen på resultat för skolchefens ledning av och interaktion med rektorerna? Vad räknas som giltiga och meningsfulla resultat? Hur leder skolchefen kommunens rektorer? Hur tolkar skolchefen sitt uppdrag och vad betraktas som ett väl genomfört arbete?

Förändringar i styrsystemet och i den rådande resultatdiskursen har skapat en osäkerhet kring vad som avses med en framgångsrik skola, hur den ska utformas och vad olika aktörer bör företa sig. Vi visar inte bara hur resultatdiskursen
vunnit terräng på bekostnad av demokratidiskursen, utan också hur demokratidiskursen tonats ner och förskjutits mot en mer begränsande omsorgsdiskurs.

Bokens författare är verksamma vid Uppsala universitet och har en betydande erfarenhet av frågor om skolans ledning och styrning i utbildnings-, utvecklings- och forskningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rektorn, skolchefen och resultaten : Mellan profession och politik
  2. +
  3. Leda lärande i team : hur skolchefer, skolledare och lärare kan förbättra elevers resultat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leda lärande i team : hur skolchefer, skolledar... av Richard Dufour, Robert J Marzano (häftad).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rektorn, skolchefen och resultaten : Mell...