Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Skolledare i mötet mellan nationella mål och lokal policy
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
458 g
ISBN
9789140687647
Skolledare i mötet mellan nationella mål och lokal policy (häftad)

Skolledare i mötet mellan nationella mål och lokal policy

Häftad Svenska, 2014-08-27
449
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skolledaren befinner sig i skärningspunkten mellan nationell policy och lokala genomförandestrukturer. I denna antologi problematiseras och analyseras data från totalundersökningar genomförda bland förskolechefer och rektorer om hur de ser på sina förutsättningar att utöva yrket i denna skärningspunkt. Arbetet är utfört inom det VR-finansierade forskningsprojektet "Nationell policy möter lokala genomförandestrukturer".

Läsaren möter skolledare som trivs i yrket och som anser att de kan medverka till en bra utveckling för alla involverade. Antalet nationella reformer har varit stort de senaste decennierna och en rektor beskriver arbetet som "att bygga om en rondell i rusningstrafik". Förutsättningarna för arbetet varierar, och där ansvar enligt nationell skollagstiftning inte paras med befogenheter från huvudmannen har skolledaren svårt att bära hela ansvaret.

I artiklarna diskuteras bland annat skolledarnas handlingsutrymme, över- och underpresterande skolor, vetenskaplig grund och professionella normer. Författarna, verksamma vid universiteten i Lund, Luleå, Umeå och Uppsala, har sin bakgrund inom olika discipliner som statsvetenskap, pedagogik, sociologi, rättssociologi och genusvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolledare i mötet mellan nationella mål och lokal policy
  2. +
  3. Att organisera för skolframgång : strategier för en likvärdig skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att organisera för skolframgång : strategier fö... av Maria Jarl, Ulf Blossing, Klas Andersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 899 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna