Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Fånga förmågan
Utgivningsdatum
2015-08-12
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Fånga förmågan 6 Svenska
Dimensioner
230 x 180 x 10 mm
Vikt
266 g
ISBN
9789140687982
Fånga förmågan 6 Svenska

Fånga förmågan 6 Svenska

Spiral Svenska, 2015-08-12
139
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Fånga förmågan 1-6 Svenska är ett flexibelt material uppbyggt av tydliga modeller för språkutveckling. Materialet bygger på idén att tydliga stödstrukturer underlättar lärandet av kunskapskraven i Lgr 11.

Med tydlig förankring i förmågorna i Lgr 11 och med inspiration av språkforskare har författarna skapat öppna och kreativa övningar med en tydlig struktur. Tillsammans med dina elever väljer du texter, innehåll i berättelser och muntligt framförande som passar klassens arbete. Eleverna känner sig delaktiga och arbetar på sin egen nivå med tydliga stödstrukturer där varje årskurs och förmåga bygger på varandra. Progressionen är tydlig och ger en röd tråd i undervisningen. Det finns möjlighet till igenkännande mellan modellerna så att eleverna kan använda dem för att träna olika förmågor, sammanhang och klassrumssituationer. Böckerna har spiralbindning vilket gör att eleverna själva väljer om stödstrukturen på översta sidan ska vara synlig eller om den ska vikas ner.

Följande förmågor arbetar eleverna med:

1. Samtala och presentera
2. Skriva berättande text
3. Läsa skönlitteratur
4. Informationssökning och källkritik
5. Läsa faktatext
6. Skriva olika slags texter
7. Textbearbetning och respons

Fånga förmågan passar dig som:

- Vill ha ett praktiskt redskap för att öva förmågorna i svenska och tydligt dokumentera att eleverna når kunskapskraven i åk 3 och 6.
- Vill ha tydliga stödstrukturer för lärandet som fungerar i många olika sammanhang, men också frihet att bygga upp din egen undervisning och välja egna texter, t.ex. skönlitteratur och faktatexter.
- Vill ha en tydlig röd tråd i svenskundervisningen från åk 1-6, både för elever och lärare. 

Författaren Mirja Johannesson är grundskollärare 1-7 svenska, SO och engelska. Hon har lång erfarenhet av undervisning i skolan. Mirja har också skrivit andra läromedel inom svenska. Författaren Ulf Nilsson är grundskollärare 1-7 svenska och SO. Han har under många år arbetat som klasslärare, och parallellt med detta skrivit flera olika läromedel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fånga förmågan 6 Svenska
  2. +
  3. Fånga förmågan 1 Svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fånga förmågan 1 Svenska av Mirja Johannesson, Ulf Nilsson (spiral).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Fånga förmågan 6 Svenska