Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-08-21
Upplaga
5
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Konsten att tala och skriva 5:e uppl
Dimensioner
227 x 155 x 18 mm
Vikt
492 g
ISBN
9789140688125

Konsten att tala och skriva

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2014-08-21
406 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Konsten att tala och skriva har blivit en klassisk handbok för alla som vill utveckla sin kommunikativa förmåga. Den ger råd och regler för arbetet med att planera, formulera och bearbeta talade och skrivna texter. Här diskuteras allt från ögonkontakt och kroppsspråk till skiljetecken och språkregler. Boken bjuder också på ett stort antal mönstertexter.

Den femte upplagan av Konsten att tala och skriva är grundligt genomarbetad och är i sin helhet anpassad till dagens tal- och skrivsituationer. Rekommendationer för den språkliga utformningen av texter avsedda för digital publicering har infogats. Kapitlen om interpunktion och språkriktighet - till exempel om hur engelska lånord ska hanteras i svenskan - är uppdaterade och utökade, och ett avsnitt om vikten av att skriva genusneutralt har tillkommit.

Konsten att tala och skriva är en oumbärlig bok för alla, i alla typer av utbildningar. En bok att återvända till i framtida tal- och skrivsituationer.

Siv Strömquist, docent i nordiska språk vid Uppsala universitet, har i forskning och undervisning ägnat särskilt intresse åt skrivande och språkriktighet. Under åren 1994-2012 svarade hon regelbundet på läsarnas språkfrågor i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att tala och skriva
 2. +
 3. Det var en gång... om konsten att skriva sitt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det var en gång... om konsten att skriva sitt liv av Marja Bruzaeus, Monica Rönquist-Germanis (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att tala och skriva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett konstverk att skriva?
  Anele V., 4 oktober 2014

  Ett konstverk att skriva?
  Med rätt verktyg inser en att det handlar mer om att kunna använda språket, att känna till dess nyanser och att tålmodigt och ihärdigt arbeta och bearbeta egna och andras texter.

  Detta är en givande och tydlig bok som handleder skribenter och lärare i skrivandets ädla konst!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Konsten att tala och skriva