Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2015-01-21
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Sociologi 2.0, 2 uppl - samhällsteori och samtidskultur
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
443 g
ISBN
9789140688170
Sociologi 2.0, 2 uppl - samhällsteori och samtidskultur (häftad)

Sociologi 2.0, 2 uppl - samhällsteori och samtidskultur

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-21
419
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sociologi 2.0 - Samhällsteori och samtidskultur riktar sig till alla som är intresserade av sociologi och samhällsteori, men är särskilt tänkt som lärobok på grundläggande teorikurser inom sociologi och andra samhällsvetenskapliga ämnen.

I andra upplagan har många exempel aktualiserats, men bokens grundläggande struktur och idé har bibehållits. Med exempel ur dagens samhälle förkastas inte befintlig teori till förmån för trendiga begrepp, utan exemplen illustrerar snarare de etablerade teoriernas ibland nästan förvånansvärda användbarhet när man ska ge sig i kast med att analysera dagens samhälle. När klassikerna utarbetade sina perspektiv fanns varken snabbmat, reality-TV eller mobiltelefoner, men de lyckades ändå finna perspektiv på samhället som i allra högsta grad bör hållas vid liv.

I boken tas både klassiska och mer sentida teorier upp i relation till samtidskulturella uttryck på ett sätt som förser läsaren med en relativt omfattande orientering och begreppslig verktygslåda. Nyckelbegreppen hos tänkare som Marx, Weber, Durkheim, Simmel, Bourdieu, Giddens, Goffman, Bauman och Butler ges en ordentlig genomgång...

Bokens författare Simon Lindgren är professor i sociologi vid Umeå universitet. Hans forskning handlar om samarbete, stöd, lärande, konflikter, makt och aktivism på Internet och i sociala medier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociologi 2.0, 2 uppl - samhällsteori och samtidskultur
  2. +
  3. Båten i parken : introduktion till samhällsstudier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Båten i parken : introduktion till samhällsstudier av Per Månson (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Lindgren