Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-08-25
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Reflektionshandboken för pedagoger
Dimensioner
160 x 105 x 10 mm
Vikt
114 g
ISBN
9789140688255
Reflektionshandboken för pedagoger (häftad)

Reflektionshandboken för pedagoger

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-25
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan man tänka kring sitt arbete och sin yrkesroll, ensam och tillsammans med andra? Och på vilket sätt är denna reflektion viktig för oss och för arbetet? Det är utgångspunkten för den här boken.

Reflektionshandboken för pedagoger är en hjälp för lärandeorienterad reflektion. Den behöver inte läsas från pärm till pärm, utan den fungerar som en uppslagsbok med riktlinjer för hur reflektion kan bli ett stöd i din yrkesverksamhet.

"Reflektion är ett verktyg för professionsutveckling. Som pedagog är det viktigt att reflektera över praxis för att synliggöra de egna teorierna, värderingarna och handlingarna. Den här boken klargör vad reflektion är och hur reflektionsprocessen konkret kan användas för utveckling av den egna verksamheten. Den vänder sig både till lärarstudenter och verksamma pedagoger." - Christine Engström, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet

Översättning: Hans Dalén
Fackgranskning: Christine Engström, Göteborgs universitet

Kristin Bie har arbetat som lektor vid sjuksköterskeutbildningen, och då särskilt med reflektion vid vägledning av studenter. Hon arbetar i dag vid utvecklingscentret i Björgene där hon leder etikrådet för hälso- och omsorgsarbete och anordnar kurser för etikvägledare.

Rättelse: Kristin Bie är ensam författare till denna bok. På grund av ett feltryck står ett annat namn på bokens baksida. Denna person har dock inte medverkat i bokprojektet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Reflektionshandboken för pedagoger
 2. +
 3. Förskolan och barns utveckling : grundbok för förskollärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolan och barns utveckling : grundbok för f... av Anne-Li Lindgren, Niklas Pramling, Roger Säljö (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reflektionshandboken för pedagoger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Reflektions bok
  Nazanin Mehraban Sharifi, 4 oktober 2017

  Boken hjälper alla för att kunna reflektera på ett rätt sätt i olika ämne och situation. Tack vore boken kunde göra mina reflektions uppgifter i skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristin Bie

 • Reflektionshandboken

  Kristin Bie

  Hur kan man tänka kring sitt arbete och sin yrkesroll, ensam och tillsammans med andra? Och på vilket sätt är denna reflektion viktig för oss och för arbetet? Det är utgångspunkten för den här boken. Reflektionshandboken är en hjälp för lärandeori...

Bloggat om Reflektionshandboken för pedagoger