Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-01-05
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
311 g
ISBN
9789140688354
Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg (häftad)

Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2015-01-05
322
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi berörs av konflikter på olika områden i livet, inte minst på våra arbetsplatser. Konflikter som hanteras på ett dåligt sätt kan leda till frustration, försämrad kvalitet och effektivitet, negativt klimat och i värsta fall hälsoproblem. Men konflikter är inte bara problem. De är också en resurs att ta tillvara. Konflikter visar att människor vill ändra på något. Därför kan en konstruktiv hantering av konflikter leda till att verksamheten och organisationen utvecklas, att rollfördelningen blir tydligare och att den ömsesidiga förståelsen och tilliten ökar.

Den här boken ger redskap för att förstå konflikter, kunna sortera i dem och se vilka möjligheter som finns att hantera dem konstruktivt. Författaren behandlar teman som konfliktkunskap, självinsikt, ansatser för problemlösande kommunikation, strategier och redskap för konflikthantering samt strategier för att bygga en robust samarbetskultur.

Thomas Jordan är docent och universitetslektor i arbetsvetenskap vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han är även fortbildare och handledare i eget företag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg
 2. +
 3. Konflikthantering i professionellt lärarskap, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i professionellt lärarskap, 3... av Birgitta Friberg, Ilse Hakvoort (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nyttig men obehaglig läsning
  Nesbøe-fan, 20 oktober 2017

  Tydlig och begriplig bok, med bra illustrationer och förklaringar. Logiskt strukturerad. Stundtals blir det nästa obehagligt, då man lätt kan relatera till egna upplevelser och fenomen man iakttagit medan uppkomsten och upptrappandet av en konflikt beskrivs i kuslig detalj. Detta känns som en nyttig bok att ha i sitt "lästa baggage".

 2. Jättebra bok
  Christian Thomasson, 4 augusti 2017

  Den är tydlig, informativ och beskriver tydligt om olika teorier och förlopp. Vad man skall tänka på om man är en del av konflikten resp medlare/lyssnare. Hur man hanterar svåra samtal.
  ABC-triangeln gås grundligt igenom!

 3. Utmärkt uppslags-/handbok
  Arbetsmiljökonsult, 22 november 2015

  Ger både en grundlig förståelse för olika typer av konflikter och vad som bör beaktas.
  Man för även en god och omfattande handledning till hur man både kan förebygga och hantera konflikter av olika typer.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Konflikthantering i arbetslivet - förstå,...