Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-06-16
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Förskolans århundrade : Pedagogiska nyckeltexter om förskolans framväxt och idéarv
Dimensioner
228 x 153 x 20 mm
Vikt
534 g
ISBN
9789140688460
Förskolans århundrade : Pedagogiska nyckeltexter om förskolans framväxt och idéarv (häftad)

Förskolans århundrade : Pedagogiska nyckeltexter om förskolans framväxt och idéarv

(6 röster)
Häftad Svenska, 2016-06-16
469
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om förskolans historiska framväxt, idéarv och kunskapstraditioner. Den innehåller förskolepedagogiska nyckeltexter i original som skrivits av personer som haft stor betydelse för förskolans samhälleliga och idémässiga utveckling. I boken återfinns texter av bland andra Friedrich Fröbel, John Dewey, Ellen och Maria Moberg, Ellen Key, Elsa Köhler och Alva Myrdal. Varje författare presenteras ingående med särskilt fokus på deras relation till förskolan och små barns fostran.

Nyckeltexterna och presentationerna av författarna syftar till att synliggöra förskollärarprofessionens och förskollärarutbildningens idémässiga kulturarv. Texterna har valts utifrån centrala förskolepedagogiska och läroplanshistoriska frågor för att skapa historisk förståelse för synen på fostran av små barn och deras lärande.

Boken ger även en bild av den svenska förskolans institutionella framväxt, uppdrag, organisering och styrning. Att lära känna förskolans historia och dess curriculum i vid mening; idéhistoriskt, politiskt, kulturellt, pedagogiskt och socialt är betydelsefullt för utvecklingen av en professionell identitet.

Birgitta Hammarström-Lewenhagen är universitetslektor vid avdelningen för förskollärarutbildning och förskoleforskning vid Stockholms universitet. Hennes forskning och undervisning  rör professionsutveckling, förskoledidaktik och utbildningshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans århundrade : Pedagogiska nyckeltexter om förskolans framväxt och idéarv
  2. +
  3. Förskolans historia : Förskolepolitik, barn och barndom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans historia : Förskolepolitik, barn och... av Anne-Li Lindgren, Ingrid Söderlind (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »