Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-21
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Socialt arbete och migration
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
364 g
ISBN
9789140688750
Socialt arbete och migration (häftad)

Socialt arbete och migration

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-05-21
409
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Den här boken visar hur global migration ställer det sociala arbetet inför nya utmaningar. Författarna lyfter fram hur socialt arbete, både som praktik och utbildningsområde, fortsätter att verka utifrån det moderna projektet, med nationalstaten och de grupper som räknats som en del av befolkningen som utgångspunkt. Samtidigt har globaliseringen, där människor i större utsträckning rör sig över statsgränser, ändrat förutsättningarna för socialt arbete i grunden.

Om socialt arbete ska kunna svara mot dessa förändringar krävs att migration inte ses som ett problem. För att nå dit måste man ifrågasätta gamla premisser och samtidigt ta tillvara på de erfarenheter inom det praktiska arbetet som kan leda till ny kunskap. Migrationsforskningen lyfter fram teoretiska perspektiv, där migration och andra former av rörlighet inte beskrivs som en avvikelse. Därmed skapas förståelseramar som kan inspirera socialt arbete att omdefiniera sina utgångspunkter. Det är just det som är författarnas syfte, att via ett migrationsperspektiv peka på nya vägar, inom både utbildning och praktik.

Norma Montesino är docent vid Socialhögskolan, Lunds universitet, och Erica Righard är forskare på MIM och lektor vid Institutionen för socialt arbete, Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete och migration
  2. +
  3. MI Motiverande samtal i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt MI Motiverande samtal i socialt arbete av Barbro Holm Ivarsson, Liria Ortiz, Peter Wirbing (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Socialt arbete och migration