Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2015-08-18
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur
Dimensioner
230 x 150 x 15 mm
Vikt
708 g
SAB
G.092
ISBN
9789140689443

Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-08-18
639
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barnlitteraturen i dag spänner över ett brett område. Vad är det som barn läser eller får uppläst för sig? Från fabler till manga 1 ger en översikt över svensk och översatt barnlitteratur från den äldre litteraturen till i dag. Författarna tar upp olika genrer inom barnlitteraturen, exempelvis fabler, sagor, klassiker, bilderböcker, serier och lyrik, men också en mängd nyare romaner för yngre barn och mellanåldern. Här finns flera fördjupningar av centrala författarskap, som Astrid Lindgren, Tove Jansson och Lennart Hellsing. Läsaren får möta klassiker, som Rödluvan och vargen, Robinson Crusoe, Alice i Underlandet, Tomtebobarnen, men också göra bekantskap med senare verk, som Loranga, Masarin och Dartanjang, Katitzi, Harry Potter, Gräset skrattar: dikter, Gittan och gråvargarna, Snäll, Dagbok för alla mina fans: Gregs bravader, Flora & Ulysses: illuminerade äventyr, Brune och Petit, Monstret.

Från fabler till manga 1 riktar sig till studenter, lärare, forskare, bibliotekarier och alla som vill lära sig mer om det spännande och ständigt växande området barnlitteratur. Den är en bearbetad version av delar av Från fabler till manga (2010).

Från fabler till manga 2 behandlar litteratur för ungdomar ur olika aspekter.

Bokens författare är Anna Nordenstam, docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och professor i svenska med didaktisk inriktning vid Luleå tekniska universitet, och Ann Boglind, tidigare universitetslektor i svenskämnets didaktik vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur
  2. +
  3. Didaktiska perspektiv på hållbarhetsteman : I barn- och ungdomslitteratur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Didaktiska perspektiv på hållbarhetsteman : I b... av Corina Löwe, Åsa Nilsson Skåve (häftad).

Köp båda 2 för 987 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna