Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Mondo matematik 7-9
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Mondo Matematik 7 Elevbok
Dimensioner
255 x 200 x 15 mm
Vikt
615 g
SAB
uTa
ISBN
9789140689757

Mondo Matematik 7 Elevbok

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2016-03-04
403
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mondo matematik är ett basläromedel i matematik för årskurs 7-9. Med Mondo får alla chansen att förstå och tillämpa matematikens grunder. Eleverna får en trygg bas på rätt nivå som innehåller tillämpningar där eleverna får utveckla sina kunskaper och förmågor. Mondo ger även stort stöd i det formativa arbetet genom kommunikativa gruppuppgifter och självbedömningar. Programmering ingår i grundkursen, och i varje årskurs finns ett kapitel där eleverna får lösa matematiska problem med hjälp av programmering.

I Mondo matematik 7 inleds varje huvudkapitel med konkretisering av det centrala innehållet och gruppuppgift att starta upp med. Därefter väljer eleverna vilken av de tre nivåerna i grundkursen som är lämplig efter utvärdering av fördiagnosen med självbedömning. I anslutning till grundkursens teorigenomgångar finns ofta gruppuppgifter som tränar elevernas kommunikativa förmåga.

Grundkursen avslutas med en kapiteldiagnos som finns i två nivåer. Därefter kommer "Tillämpa förmågorna", som är större uppgifter och projekt där eleverna får möjlighet att visa samtliga förmågor i matematik och utveckla sina kunskaper på sin nivå. Till respektive uppgift finns specifik bedömningsmatris.

I kapitlen finns även "Träna mera" som ger eleven utrymme till mer färdighetsträning och "Fördjupning" som utmanar eleven med utvecklande problemuppgifter. I slutet av boken finns ledtrådar till respektive fördjupningsuppgift. Sist i kapitlen finns begreppslista och sammanfattning.

Till respektive huvudkapitel finns även tre läxor med tio läxuppgifter. Varje läxuppgift är märkt med vilken förmåga som eleven tränar. Samtliga förmågor är representerade i respektive läxa.

Mondo matematik i korthet:
* ger alla elever möjlighet att få en trygg bas och utveckla sina kunskaper och förmågor i vardagsnära mindre projekt "Tillämpa förmågorna"
* programmering ingår som en del i grundkursen
* modernt lärarmaterial med bedömningsstöd och stöd för att kartlägga och hjälpa elever med svårigheter i matematik
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mondo Matematik 7 Elevbok
  2. +
  3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »