Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-26
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Mänskliga rättigheter i Indien
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
265 g
ISBN
9789140690029
Mänskliga rättigheter i Indien (häftad)

Mänskliga rättigheter i Indien

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2015-06-26
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Den här boken behandlar de mänskliga rättigheterna i Indien ur två perspektiv: Ett perspektiv där barns, kvinnors, tiggares, bönders och den övriga befolkningens situation jämte miljöförhållanden beskrivs och diskuteras, och ett ytterligare perspektiv som förhåller sig till det gedigna förändringsarbete som pågår inom alla dessa områden. Om du är student, journalist, jurist eller sköter omvärldsbevakningen på ditt företag, då är den här boken avsedd för dig. Samtidigt som vi försöker förstå ett land där investeringar och outsourcing frodas varje dag finns svåra frågor att hantera - extrem fattigdom, barn som dör av svält eller drabbas av barngifte jämte diskriminering av flickebarn och kvinnor. Vill man lära sig förstå mänskliga rättigheter är Indien ett bra land att börja studera.

Parul Sharma är i dag rektor på The Academy for Human Rights in Business. Hon är människorättsjurist med gedigen erfarenhet inom CSR-frågor i och från så kallade högriskländer, där hon arbetat med mänskliga rättigheter, anti-korruption, och ansvarsfulla leverantörsled. Parul har också bott och verkat i Sydasien i flera år med erfarenhet inom näringslivet och den offentliga sektorn. Hon har författat tre faktaböcker om mänskliga rättigheter med fokus på barns och kvinnors rättigheter. År 2012 gav Parul ut sin första barnbok om rätten till vatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mänskliga rättigheter i Indien
 2. +
 3. Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan av Lars H Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mänskliga rättigheter i Indien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken är mycket läsvärt om man vill veta vad som..
  Ujjwala Andersson, 2 augusti 2015

  Parul Sharma, människorättsjurist, brinner för dem svagas mänskliga rättigheter i samhälle. Hennes enorma engagemang för att hjälpa människor är beundransvärt. Hon har agerat handlingskraftigt genom att skapa många olika projekt byar i Indien som flickornas utbildning, ordnat vattenpumpar för att bättra vattenförsörjning och förbättring av hälsosjukvårds situationer mm.
  "Mänskliga rättigheter I Indien", upplyser grundläggande fakta om vad som är eftersatt ur ett människorättsperspektiv. ... Läs hela recensionen

 2. Miljö
  LenaA, 2 augusti 2015

  En upplysande bok som gav mig mersmak för världens största demokrati. Kapitlet om miljösituationen i Indien var väldigt kort men bra.

 3. En viktig bok!
  Jimmy Östh, 2 augusti 2015

  En oerhört saklig och viktig bok som alla bör läsa. För mig var det en rejäl ögonöppnare! Boken tar upp olika människoöden som man annars aldrig hade fått ta del av.

  Kan varmt rekommendera denna bok!

 4. Så många människoöden
  Jan Åkerman, 2 augusti 2015

  Tack för en stark skildring av de mänskliga rättigheterna i Indien! Jag kan varmt rekommendera denna bok! Sharma har skildrat barnens och kvinnors rättigheter på ett sätt att jag som läsare vill veta mer. Jag har nu bokat en resa till Indien.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Mänskliga rättigheter i Indien