Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning
Originaltitel
Förskolechefen - en viktig länk i utbildningskedjan
Dimensioner
228 x 152 x 7 mm
Vikt
190 g
SAB
Em
ISBN
9789140690333
Förskolechefen - en viktig länk i utbildningskedjan (häftad)

Förskolechefen - en viktig länk i utbildningskedjan

Häftad Svenska, 2015-02-25

Slutsåld

Förskolan har en lång historia, men det är endast drygt 20 år sedan som förskolan blev en del inom utbildningspolitiken. Förskolechefen - en viktig länk i utbildningskedjan bygger på omfattande empiri från två nationella undersökningar gjorda 2012-2014. Resultaten av undersökningarna visar att förskolecheferna har höga krav på sig själva. Trots att flertalet barn deltar i dag i förskolans verksamhet, som styrs av en nationell läroplan och på så sätt utgör en viktig länk i utbildningskedjan, anser nästan en tredjedel av förskolecheferna att förskolan prioriteras lägre än skolfrågor i olika beslutsstrukturer.

Redovisningarna i denna bok ger en intressant bild av hur förskolechefer upplever sitt uppdrag och förutsättningarna för att genomföra det. Jämförelser görs i flera fall med rektorernas uppfattningar, vilket gör det möjligt att diskutera likheter och skillnader i skolledarnas arbete.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av förskolans ledarskap och dess roll som länk i utbildningskedjan. Boken är lämplig som kurslitteratur på skolledar- och skolchefsutbildningar samt inom lärarutbildningen, men den passar utmärkt även som fortbildningslitteratur för verksam personal inom förskolan, förskolechefer samt ledare och politiker inom skolväsendet.

Författare till rapporten är Elisabet Nihlfors, professor i pedagogik vid Uppsala universitet, Olof Johansson, professor i statsvetenskap och utbildningschef för Centrum för skolledarutveckling vid Umeå universitet och Linda Jervik Steen, forskningsassistent vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Förskolechefen - en viktig länk i utbildn...