Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Sociologiska perspektiv på religion i Sverige
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
329 g
ISBN
9789140690432
Sociologiska perspektiv på religion i Sverige (häftad)

Sociologiska perspektiv på religion i Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-09-15
289
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige framställs i internationella undersökningar som det mest sekulariserade landet i världen. Samtidigt har religion kommit att bli alltmer synlig i samhället på ett sätt som leder till nya och komplicerade frågor. Hur kan vi få kunskap om, förstå och tolka religion som en del av samhället? I den här boken används sociologiska perspektiv för att förstå och förklara religion i dagens Sverige.

Fokus i boken ligger framför allt på de uttryck för religion som är vanligast förekommande i det svenska samhället. Det innebär främst Svenska kyrkan och kristna frikyrkor, men också till exempel islam och kristet ortodoxa kyrkor.

Med exempel från aktuell forskning utifrån olika teman, som exempelvis medier och religion, politik och religion och religionens relation till civilsamhället, ger författarna nya perspektiv på religion i dagens svenska samhälle.

Mia Lövheim är teologie doktor och professor i religionssociologi vid teologiska institutionen, Uppsala universitet.

Magdalena Nordin är filosofie doktor och lektor i religionssociologi vid centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.

Tomas Axelson, teologie doktor, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet och lektor i religionsvetenskap med medieinriktning vid Högskolan Dalarna.

Marta Axner, teologie doktor i religionssociologi, forskare med anknytning till Centrum för forskning om religion och samhälle, Uppsala universitet.

Anna Davisson Bremborg, teologie doktor, docent i religionssociologi, präst i Svenska kyrkan.

Karin Jarnkvist, filosofie doktor i religionsvetenskap, lektor i sociologi vid Mittuniversitetet.

Maria Klingenberg, teologie doktor, forskare vid Centrum för forskning och religion och samhälle, Uppsala universitet.

Annette Leis-Peters, teologie doktor i religionssociologi, førsteamanuensis och prefekt vid Diakonhjemmet høgskole i Oslo, docent i religionssociologi vid Uppsala universitet.

Jonas Lindberg, teologie doktor i religionssociologi vid Uppsala universitet, präst i Svenska kyrkan, journalist och ledarskribent i Kyrkans Tidning.

Martha Middlemiss Lé Mon, teologie doktor i religionssociologi, föreståndare för Centrum för forskning om religion och samhälle (CRS), Uppsala universitet.

Per Pettersson, teologie doktor, professor i religionssociologi, Karlstads universitet och gästprofessor i religionssociologi vid Uppsala universitet.

Anders Sjöborg, teologie doktor, docent och lektor i religionssociologi vid teologiska institutionen, Uppsala universitet.

Erika Willander, filosofie doktor i sociologi, forskare vid analysenheten på Svenska kyrkans kyrkokansli.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociologiska perspektiv på religion i Sverige
  2. +
  3. Religion som resurs : existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion som resurs : existentiella frågor och ... av Mia Lövheim, Jonas Bromander (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sociologiska perspektiv på religion i Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ännu en bok som stödjer den "liberala" sidan
    Annika, 22 februari 2016

    Jag kommer nog aldrig trivas med en bok där man använder sig av "hen", eftersom jag direkt tappar fokus och får dåliga associationer till politisk korrekthet. Men detta gör förstås inte boken till undermålig. Snarare är det den vanliga "liberala" sidan som stör, men det gör å andra sidan att den är perfekt som studiematerial på ett universitet - där man just måste förvänta sig sådana tankegångar. Boken gav mig ingenting.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sociologiska perspektiv på religion i Sve...