Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-03-21
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Att utvärdera välfärdsarbete 2:a uppl
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
438 g
SAB
Ohf,361.61072
ISBN
9789140691682
Att utvärdera välfärdsarbete (häftad)

Att utvärdera välfärdsarbete

Häftad Svenska, 2016-03-21
379
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Intresset för ett mer kunskapsbaserat välfärdsarbete är stort. Inom flera verksamheter vill man kunna erbjuda metoder och modeller som man av erfarenhet vet fungerar. Med hjälp av systematisk utvärdering kan man nå kunskap om vad som är verksamt. Vilka förändringar har skett för brukarna? Hur hänger dessa förändringar samman med arbetsmetoderna? Och hur kan man bedöma verksamheternas kvalitet?

Utifrån dessa tre frågor beskriver författarna här en rad olika utvärderingsmodeller. De visar på modellernas styrkor och svagheter och i vilka sammanhang de passar.

Denna reviderade upplaga är uppdaterad enligt ny och aktuell forskning, både svensk och internationell. De teorier som ligger bakom utvärderingsmodellerna har också förtydligats och brukarperspektivet lyfts fram ytterligare.

Bengt G Eriksson, professor i psykisk helsearbeid vid Högskolan i Hedmark i Norge, och Per-Åke Karlsson, docent i socialt arbete vid Högskolan i Borås, är båda centrala namn inom svensk utvärderingsforskning sedan många år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utvärdera välfärdsarbete
  2. +
  3. Kriminologi Fakta och övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriminologi Fakta och övningsbok av Sonja Nilsson, Carina Östlin (kartonnage).

Köp båda 2 för 908 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att utvärdera välfärdsarbete