Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Upphandling, valfrihet, styrprinciper - i socialtjänsten
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
244 g
ISBN
9789140691774

Upphandling, valfrihet, styrprinciper - i socialtjänsten

Häftad, Svenska, 2015-09-10
205 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under de senaste åren har den offentliga sektorn förändrats, från att vara välfärdsproducent till att i högre grad administrera och kontrollera välfärdstjänster som erbjuds av olika privata aktörer. Detta gäller även socialtjänsten. Ny lagstiftning har lett till förändringar i organiseringen av socialtjänstens arbete, men också till ett ökande utbud av utförare av välfärdstjänster. Frågan är hur detta ser ut i praktiken. På vilket sätt organiserar socialtjänsten för ett bredare producentutbud av välfärdstjänster? Skiljer sig välfärdstjänster och insatser åt mellan olika målgrupper? Och hur ser det ut på lokal nivå inom socialtjänsten?

I denna bok närmar sig författarna dessa frågor och redogör för en rad lokala exempel. Det visar sig att socialtjänsten är ett fragmentiserat fält där tillhandahållandet av välfärdstjänster är beroende av lokala förutsättningar, politisk ideologi och ekonomiska incitament, något som påverkar alla som arbetar inom den.

Boken vänder sig främst till socionomstudenter och studerande på motsvarande högskoleutbildningar.

Maria Bennich är universitetslektor i socialt arbete, Hälsohögskolan i Jönköping. Lars Zanderin är filosofie licentiat i statsvetenskap, filosofie doktor i rättssociologi och universitetslektor i politologi (emeritus). Emma Lindström är socionom och arbetar som adjunkt på Hälsohögskolan i Jönköping. Maria Wolmesjö är filosofie doktor i socialt arbete och universitetslektor vid Avdelningen för socialt arbete, Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier, Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upphandling, valfrihet, styrprinciper - i socialtjänsten
  2. +
  3. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrätt : en introduktion för professi... av Annika Staaf, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Upphandling, valfrihet, styrprinciper - i...