Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-12-20
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Polisförhör. Metoderna, forskningen och lagen
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
430 g
ISBN
9789140692191
Polisförhör. Metoderna, forskningen och lagen (häftad)

Polisförhör. Metoderna, forskningen och lagen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-12-20
404
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Polisförhör. Metoderna, forskningen och lagen beskriver författaren utförligt hur skickliga förhörsledare arbetar. De ställer frågor, lyssnar, får människor att minnas och lägger pussel. Ibland frågar de efter detaljer och ibland lyssnar de tålmodigt till långa och osammanhängande berättelser. För den oinvigde kan det förefalla som trevande och oorganiserade samtal, men skenet bedrar.

Boken presenterar en detaljerad arbetsordning för polisförhör, den så kallade PEACE-modellen. Modellen kan liknas vid en verktygslåda som kan fyllas med en lång rad metoder, var och en för olika situationer. För att metoderna ska kunna tillämpas optimalt beskrivs även deras teoretiska bakgrund och syften samt praktiska och juridiska begränsningar. Beprövad erfarenhet och forskning fogas i boken samman med juridik och organisatoriska rutiner till en helhet.

Boken är tänkt för grund- och vidareutbildning av förhörsledare inom Polismyndigheten, men metodiken kan vara användbar för alla yrkesgrupper som arbetar med utredande samtal, till exempel socialsekreterare, frivårdsinspektörer och försäkringsutredare.

Ola Kronkvist är lektor i polisvetenskap och arbetar på polisprogrammet vid Linnéuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polisförhör. Metoderna, forskningen och lagen
  2. +
  3. Pusseldeckaren Pierre : jakten på den bortrövade labyrintstenen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pusseldeckaren Pierre : jakten på den bortrövad... av Hiro Kamigaki, Chihiro Maruyama (inbunden).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Kronkvist

  • Polisvetenskap - En introduktion

    Liv Finstad, Lars Holmberg, Harriet Jakobsson Öhrn, Ola Kronkvist, Heidi Mork Lomell

    I denna antologi introducerar och analyserar några av Nordens främsta polisforskare centrala problemställningar, teman och diskurser inom studiet av polisiär verksamhet. Här ges en grundlig och omfattande översikt av framför allt den skandinaviska...