Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-07-11
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Betyg i teori och praktik 3:e uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium
Dimensioner
210 x 149 x 14 mm
Vikt
352 g
SAB
Eab
ISBN
9789140692641
Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium (häftad)

Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-07-11
349
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Betygsättning är en stor och omdiskuterad del av läraryrket. I den här boken ges en stabil och teoretisk grund för blivande och verksamma lärare. Med hjälp av praktiska och ämnesspecifika exempel omsätts teorier i vardagsnära resonemang om hur lärare kan genomföra bedömningar. Ambitionen är att främja en bedömning som utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Boken innehåller en historisk orientering om betyg och bedömning, en belysning av myndighetsaspekten av betygsättning, en översikt över hur kategorier som genus och etnicitet speglas i betygen samt en kunskapsfilosofiskt grundad diskussion kring mål och betyg. Prov och provfrågor och deras betydelse för lärandet tas också upp. I boken finns även ämnesdidaktiska bedömningskapitel som rör svenska, engelska, matematik, NO, historia och samhällskunskap. En bilaga med frågor fungerar som stöd för lärarstudenter och lärare att reflektera över sin egen praktik.

I denna tredje reviderade upplaga är ett kapitel om återkoppling och formativ bedömning tillagt. Kapitlen är skrivna av forskare med lång erfarenhet av bedömning.

Kenneth Nordgren (red.) är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap och professor i de samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik vid Karlstads universitet.

Christina Odenstad är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och religionskunskap, fil.lic. i statsvetenskap och arbetar som lektor på Rudbeck, gymnasieskolan i Sollentuna.

Johan Samuelsson är utbildad lärare i historia och religion och lektor i historiedidaktik vid Karlstads universitet.

Lena Börjesson är utbildad gymnasielärare i engelska och tyska och undervisar i språkdidaktik på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Maria Jansdotter Samuelsson är utbildad SO-lärare för åk 4-9, har doktorerat i religionsvetenskap och arbetar som forskare och lärare vid Karlstads universitet.

Katarina Kjellström är universitetslektor i matematikdidaktik med inriktning mot bedömning vid Stockholms universitet.

Ingrid Mossberg Schüllerqvist är utbildad lärare i svenska, religion och historiaoch är lektor i litteraturvetenskap vid Karlstads universitet.

Maria Åström är utbildad ämneslärare i matematik och NO för grundskola och gymnasium och har disputerat i naturvetenskapernas didaktik vid Linköpings universitet.

Agneta Grönlund är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap, fil.lic i statsvetenskap och arbetar som adjunkt vid Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium
  2. +
  3. Källkritik i undervisningen : teori och praktik åk 1-3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Källkritik i undervisningen : teori och praktik... av Maria Heimer (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnes...