Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-30
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Arbetsliv för alla - funktionsnedsättning och arbete
Dimensioner
238 x 154 x 13 mm
Vikt
366 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789140694539
Arbetsliv för alla - funktionsnedsättning och arbete (häftad)

Arbetsliv för alla - funktionsnedsättning och arbete

Häftad Svenska, 2016-09-30
329
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur fungerar arbetsmarknaden i Sverige för personer med funktionsnedsättning? Är det fler personer med funktionsnedsättning i Sverige som är i arbete än i övriga EU-länder? Hur utvecklas en god samverkan för att öka möjligheterna att nå, få och behålla ett arbete för personer med funktionsnedsättning? Leder ökad samverkan mellan arbetsgivare och myndigheter till ökad tillgänglighet?

I den här boken belyser några av landets ledande forskare inom området temat funktionsnedsättning och arbetsliv utifrån olika perspektiv.

I boken ges också en rad exempel på hur samspelet mellan personer med funktionsnedsättning och arbetsmiljön ser ut och hur omgivningsfaktorer kan förändras så att inträdet på arbetsmarknaden underlättas. Avslutningsvis ger författarna en samlad bild av centrala faktorer som påverkar tillgängligheten, samtidigt som ansvarsfrågan diskuteras.

Susanna Larsson Tholén är fil.dr i kognitiv ergonomi och forskare i handikappvetenskap vid Örebro universitet.

Berth Danermark är professor i sociologi vid Örebro universitet, Institutet för handikappvetenskap (IHV).

Ingrid Anderzén är forskare vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, Uppsala universitet.

Sif Bjarnason är fil.lic. i handikappvetenskap, forskare och projektsekreterare vid Örebro universitet.

Elisabet Classon är legitimerad psykolog, fil.dr i handikappvetenskap och adjungerad universitetslektor vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin, Linköpings universitet.

Per Germundsson är fil.dr och universitetslektor i socialt arbete, med inriktning handikapp och rehabilitering, vid Malmö högskola.

Thomas Karlsson är biträdande professor i neuropsykologi. Han bedriver undervisning och forskning vid Linköpings universitet.

Veronica Lövgren är socionom, fil.dr och lektor i socialt arbete vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet samt forskningsledare för Umeå centrum för funktionshinderforskning.

Urban Markström är socionom, fil.dr och professor i socialt arbete vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet samt International Reader vid Helsingfors universitet.

Maria Norstedt är fil.dr i sociologi och lektor vid Hälsa Samhälle, Malmö högskola.

Jerker Rönnberg är professor i psykologi, särskilt handikappvetenskap.

Lennart Sauer är fil.dr och lektor i socialt arbete vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet.

Christian Ståhl är universitetslektor och docent vid Rikscentrum för arbetslivsinriktad rehabilitering, Institutionen för medicin och hälsa, Linköpings universitet.

Elisabet Söderberg är studie- och yrkesvägledare, fil.dr och universitetslektor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet.

Jonas Wells arbetar som utvecklingsansvarig för Nationella nätverket för samordningsförbund och som förbundschef för Södra Dalarnas Samordningsförbund.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsliv för alla - funktionsnedsättning och arbete
  2. +
  3. Bara funktionshindrad? : funktionshinder och intersektionalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara funktionshindrad? : funktionshinder och in... av Mårten Söder, Agneta Hugemark (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arbetsliv för alla - funktionsnedsättning...