Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Att tolka och förstå statistik om brott
Dimensioner
210 x 150 x 7 mm
Vikt
187 g
ISBN
9789140695499
Att tolka och förstå statistik om brott (häftad)

Att tolka och förstå statistik om brott

Häftad Svenska, 2019-05-02
196
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ökar eller minskar brottsligheten? Leder beväpning av polisen till att polismän oftare skadar och dödar civila? Blir barn våldsamma av att spela våldsamma dataspel? Frågor som dessa är viktiga, både för polisen och för samhället i övrigt. För att hitta svaren tar många statistiken till hjälp. Siffror framställs ofta som objektiv sanning men utan kunskap om grundläggande statistiska principer är det lätt att dra felaktiga slutsatser.

ATT TOLKA OCH FÖRSTÅ STATISTIK OM BROTT innehåller inga statistiska formler och ingen matematik. I stället visar författaren med relevanta exempel från forskning och media hur man kan tolka, förstå och värdera statistik på ett korrekt sätt. Boken handlar om hur kvantitativ metod och statistik kan användas för att skaffa information om samhället, samt hur statistik kan både användas och missbrukas i polisens arbete och i debatten om brottslighet.

En ökad kunskap om både användningen och missbruket av statistik är till nytta för poliser, kriminologer, kriminalvårdspersonal och andra som studerar eller yrkesarbetar med frågor som rör brottslighet.

Författaren, Silje Bringsrud Fekjær, är sociolog och professor, verksam vid Senter for profesjonsstudier i Oslo och Akershus.

Fackgranskning: Joakim Thelander, universitetslektor i kriminologi vid Högskolan Kristianstad

Översättning: Hans Dalén
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att tolka och förstå statistik om brott
  2. +
  3. Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hantera, förebygg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i arbetslivet - förstå, hante... av Thomas Jordan (häftad).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Silje Bringsrud Fekjaer

Bloggat om Att tolka och förstå statistik om brott