Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-05-07
Upplaga
4
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Grundläggande immaterialrätt 4 uppl.
Dimensioner
228 x 155 x 17 mm
Vikt
499 g
ISBN
9789140695734
Grundläggande immaterialrätt (häftad)

Grundläggande immaterialrätt

Häftad Svenska, 2018-05-07
430
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Informationssamhället ställer upp nya spelregler för såväl ekonomisk som social utveckling. Det handlar om företeelser som digitalisering, nätverksbaserade kommunikationsformer och virtuella mötesplatser som ger upphov till nya marknadsstrukturer. Dessa är bidragande orsaker till att branscher som media, telekom och IT idag är viktiga tillväxtsektorer.

Musik, film, varumärken, design och datorprogram representerar betydande och ökande tillgångar i dagens företag. Kunskap om de rättsregler som behandlar dessa tillgångar är därför viktigare än någonsin tidigare.

Grundläggande immaterialrätt ger en introduktion till immaterialrätten. I boken behandlas de fyra centrala immaterialrättsliga områdena, upphovsrätt, varumärkesrätt, mönsterrätt och patenträtt samt immaterialrättens sanktionssystem.

I denna fjärde upplaga av boken har författarna strävat efter att så långt möjligt ta hänsyn till den rättsutveckling som skett, samtidigt som de inte har velat överge ambitionen att boken ska vara en grundläggande framställning med ett fokus som synliggör immaterialrättens nära koppling till EU-rätten och IT-rätten. I den nya upplagan finns bland annat ett stort antal nya avgöranden från EU-domstolen och från de nyinrättande specialdomstolarna, Patent- och Marknadsdomstolen samt Patent- och Marknadsöverdomstolen. Rättsutvecklingen fram till och med december 2017 har beaktats i denna nya upplaga av boken.

Ulf Maunsbach: docent. jur.dr., är universitetslektor vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet.

Ulrika Wennersten, jur.dr., är universitetslektor vid Institutionen för handelsrätt, Ekonomihögskolan, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande immaterialrätt
  2. +
  3. Marknadsrätten. En introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsrätten. En introduktion av Per Jonas Nordell (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grundläggande immaterialrätt