Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2019-01-17
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Socionomen i myndigheten : - Göra gott, göra rätt och göra nytta
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
277 g
ISBN
9789140695826
Socionomen i myndigheten : - Göra gott, göra rätt och göra nytta (häftad)

Socionomen i myndigheten : - Göra gott, göra rätt och göra nytta

Häftad Svenska, 2019-01-17
303
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att vara socionom och fatta beslut i en komplex praktik? Vilka krav och förväntningar finns på en socionom? Vad präglar ett professionellt förhållningssätt? Denna bok handlar om socionomens myndighetsutövning, med fokus på professionalitet och handlingsutrymme för socionomer som arbetar i myndigheter.

Socionomer utövar sitt yrke i ett spänningsfält mellan olika faktorer. Arbetet påverkas av samhällets förväntningar, rättsliga och organisatoriska krav, professionella grundvärderingar samt förväntningar och behov hos de människor socionomerna möter i sin yrkesvardag.

Med stöd i forskning, lagstiftning och exempel från det sociala arbetets praktik diskuteras utgångspunkter och utmaningar i yrkesrollen som socionom. Boken utgör en god grund för reflektion över vad det innebär att vara socionom och sträva efter att göra gott (etiskt perspektiv), att göra rätt (rättsligt perspektiv) och att göra nytta (resultatinriktat perspektiv).

Boken riktar sig till socionomstuderande och yrkesverksamma socionomer, men också till andra yrkesgrupper som är verksamma inom myndigheter.

Lina Ponnert är socionom och docent i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Hennes forskning rör den sociala barn- och ungdomsvården, förhållandet mellan rättssystem och socialtjänst, samt bedömningsarbete och beslutsfattande.
Kerstin Svensson är socionom och professor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Hennes forskning handlar i huvudsak om organisationer och professioner med fokus på socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socionomen i myndigheten : - Göra gott, göra rätt och göra nytta
  2. +
  3. Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå sin egen utsatthet : stöd för profes... av Jakob Carlander, Andreas Wedeen (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna