Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-28
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Förskolans demokratifostran i ett föränderligt samhälle
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
174 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789140695895
Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle (häftad)

Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-28
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Sverige deltar nästan alla barn mellan ett och fem år i förskolans verksamhet. Därmed är förskolan en viktig kontaktyta mellan samhället och nya generationer medborgare.

Utmaningar som hotar demokratiska värden i samhället och som därmed också påverkar förskollärarens förutsättningar att arbeta med demokratifostran, har funnits i alla tider. Därför har förskolans demokratiuppdrag aldrig varit enkelt.

Författarnas utgångspunkt är att se förskolan som en samhällsarena. Det innebär att förändringar i samhället också märks i, påverkar och utmanar förskolans verksamhet. I boken presenteras en modell som hjälper till att överblicka och förhålla sig till händelser och förhållanden som har särskild betydelse för demokratifostran och dess villkor. Hit hör förändringar i synen på barn och barnomsorg, förskjutningar i läroplanens innehåll, förskollärarens professionella beredskap och kamratkulturers betydelse för norm- och värdefostran i barngruppen. Förskollärarens roll och ansvar i förskolans demokratifostran har en central plats i boken och diskuteras kontinuerligt utifrån konkreta exempel.

Solveig Hägglund, professor emerita i pedagogik, Annica Löfdahl Hultman, professor i pedagogiskt arbete och Nina Thelander, lektor i pedagogiskt arbete. Alla verksamma vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle
 2. +
 3. Barns och ungas rättigheter i utbildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barns och ungas rättigheter i utbildning av Solveig Hägglund, Ann Quennerstedt, Nina Thelander (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Barns och ungas rättigheter i utbildning

  Ann Quennerstedt, Nina Thelander, Solveig Hägglund

  Att arbeta med mänskliga rättigheter i utbildning är ett komplicerat men spännande uppdrag. Arbetet bygger på flera delar: kunskaper om rättigheter i sig, kompetens att möta och respektera barn och unga som fullvärdiga människor och rättighetsinne...

 • Förskollärarens metod och vetenskapsteori

  Annica Löfdahl Hultman, Katarina Ribaeus

  Förskollärarens metod och vetenskapsteori belyser de specifika behov som uppstår då förskolans praktik, lärare eller barn studeras. Författarna tar också upp val av perspektiv, olika metoders möjligheter och begränsningar samt etiska överväganden ...