Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Juridik för socialt arbete 3 uppl.
Dimensioner
228 x 155 x 18 mm
Vikt
511 g
ISBN
9789140696977
Juridik för socialt arbete 3 uppl. (häftad)

Juridik för socialt arbete 3 uppl.

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-07
409
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialtjänstens uppdrag är att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhället. Inom socialtjänstens område är det viktigt att vara förtrogen med de lagar som reglerar socialtjänsten, och att i arbetet kunna använda juridiska kunskaper som verktyg.

Den här boken är en introduktion till juridik i socialt arbete för blivande socionomer, men även för andra med intresse för socialtjänstens arbete. Utgångspunkten är socionomen som rättstillämpare av socialtjänstlagen (SoL), socialtjänstförordningen (SoF), lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) samt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Bokens tredje upplaga är uppdaterad och reviderad med beaktande av ändrade regler såsom den nya förvaltningslagen som gäller från 1 juli 2018, och med beaktande av ny rättspraxis.

Therése Fridström Montoya (red.) är jur.dr i offentlig rätt och socionom. Hon är verksam som forskare och lärare vid Juridiska institutionen, Uppsala universitet.

Åsa Alfvengren är adjunkt vid Umeå universitet och undervisar i socialrätt och civilrätt på socionomprogrammet och juristprogrammet samt på polisutbildningen.

Therese Bäckman är jur.dr i offentlig rätt samt universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Pernilla Leviner är docent och universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten samt biträdande föreståndare för och styrelseledamot i Barnrättscentrum vid Stockholms universitet.

Anna-Sara Lind är professor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten, Uppsala universitet.

Ann-Christine Petersson Hjelm är jur.dr och verksam som universitetslektor i rättsvetenskap vid Juridiska institutionen, Umeå universitet och vid Företagsekonomiska institutionen, Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik för socialt arbete 3 uppl.
  2. +
  3. Pedagogiskt arbete, lärarh

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogiskt arbete, lärarh av Tove Phillips (spiral).

Köp båda 2 för 1598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Juridik för socialt arbete 3 uppl.