Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Jalla
Utgivningsdatum
2018-08-08
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Jalla - raka vägen! C : Bok A
Dimensioner
240 x 195 x 10 mm
Vikt
328 g
SAB
Fct
ISBN
9789140697257

Jalla - raka vägen! C : Bok A

Häftad,  Svenska, 2018-08-08
269
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jalla - raka vägen! är ett genrepedagogiskt material för svenska som andraspråks-elever på högstadiet, där kommunikativ undervisning kring språket står i fokus. Jalla - raka vägen! innehåller aktuella, elevnära och autentiska texter som engagerar eleverna till diskussioner. Dessutom möter eleverna utmanande övningar som de med hjälp av tydliga stödstrukturer, som t.ex. skrivmallar och checklistor, arbetar med enskilt, i par eller i grupp.

Jalla - raka vägen! C är den tredje boken i serien. Varje kapitel är därför uppbyggt utifrån cirkelmodellens fyra faser. Detta arbetssätt hjälper elever att förstå och upptäcka de språkliga mönster som finns i olika texttyper och medvetandegör dem att texter har olika syften.

Genrepedagogikens cirkelmodell ger Jalla - raka vägen! C en återkommande struktur som skapar tydlighet och trygghet för eleven.

Varje kapitel inleds med lärandemål och förmågor samt förklaring till texttypen. Eleverna möter uppgifter som skapar förförståelse, visar textens uppbyggnad, ger tillfälle till samtalsövningar, gemensamma skrivuppgifter, egna texter, textjämförelser, att ge och få respons och att bedöma texter. Varje kapitel avslutas med en bedömningsmatris och utvärdering där eleverna reflekterar över sitt eget lärande. Genom detta skapas ett kommunikativt klassrum som möjliggör ett formativt arbetssätt för läraren så väl som för eleven.

Författarna till Jalla - raka vägen! C är Terese Andersson och Tiia Ojala. Terese Andersson är förstelärare i svenska som andraspråk, legitimerad coach samt föreläsare, och arbetar sedan fler år på skolor med stor kulturell mångfald. Tiia Ojala är läromedelsförfattare, legitimerad coach, föreläsare samt före detta förstelärare i svenska som andraspråk. Tiia vann läromedelsförfattarpriset Lärkungen 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jalla - raka vägen! C : Bok A
  2. +
  3. Jalla - raka vägen! A : Bok A

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jalla - raka vägen! A : Bok A av Terese Andersson, Tiia Ojala (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna