Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-10-24
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Ledning i förskola : Villkor och uttryck
Dimensioner
230 x 160 x 12 mm
Vikt
351 g
ISBN
9789140697363
Ledning i förskola : Villkor och uttryck (häftad)

Ledning i förskola : Villkor och uttryck

Häftad Svenska, 2018-10-24
352
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förskolan är en viktig institution i vårt samhälle, och ledarskapet framhävs som en betydande förutsättning för kvalitet och utveckling av förskolans verksamhet. Under de senaste decennierna har en rad reformer förändrat förskolan och dess styrning på ett genomgripande sätt. Detta har naturligtvis också betydelse för hur ledningen i förskolan formas och utövas.

Så vad vet vi om ledarskapet i förskolan? I den här antologin ger författarna exempel hur villkor och uttryck för ledning i förskolan har förändrats under de senaste decennierna.

Kapitlen bygger på studier från Sverige och Norge, och berör teman som: villkor för förskolechefens uppdrag och ansvar, dilemman och utmaningar, kunskaper och traditioner, förväntningar och förändringsarbete. De sätts alla in i sitt kontextuella sammanhang och knyts till tidigare forskning på området.

Boken är i första hand tänkt att användas i utbildningar för förskolans ledare, som rektorsprogrammet, fortbildningar för förskolechefer, rekryteringsutbildningar och också som kompetensutveckling för målgruppen.

Bokens redaktörer och författare är verksamma vid universitet i Sverige och Norge och har rik erfarenhet av frågor som rör förskolans ledning och styrning i utbildnings-, utvecklings- och forskningssammanhang.

Anders Arnqvist (red.) är professor vid Karlstads universitet och utbildningschef för rektorsutbildningen vid Uppsala universitet.
Kristina Malmberg (red.) är universitetslektor i utbildningsvetenskap och verksam vid Avdelningen för rektorsutbildning, Uppsala universitet. Kerstin Bladini är fil dr i pedagogik och lektor i specialpedagogik vid institutionen för pedagogiska studier vid Karlstads universitet.
Ann Kristin Larsen är första lektor i sociologi vid OsloMet - storbyuniversitetet, Institutt for barnehagelærerutdanning.
Magritt Lundestad är första lektor i pedagogik vid OsloMet - storbyuniversitetet, Institutt for barnehagelærerutdanning.
Ingmarie Munkhammar, universitetslektor och verksam vid Centrum för skolledarutveckling, Umeå universitet.
Mette Vaagan Slåtten er sociolog och första lektor i organisation och ledarskap. Hon är verksam vid Institutt for barnehagelærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet.
Lena Wiman är verksam som utbildare vid avdelningen för rektorsutbildning vid Uppsala universitet.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledning i förskola : Villkor och uttryck
  2. +
  3. Fritzes kalender för förskola, skola och fritidshem 2020/2021

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fritzes kalender för förskola, skola och fritid... (häftad).

Köp båda 2 för 542 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Dyslexi och andra svårigheter med skriftspråket

    Stefan Samuelsson, Anders Arnqvist, Marianne Björn, Karin Dahlin, Åsa Elwér

    I Dyslexi och andra svårigheter medskriftspråket uppmärksammas aktuellpedagogisk, psykologisk och biologisk forskning om läs- och skrivsvårigheter. Författarna är lärare och forskare som sedan början av 1990-talet ingått i ett nationellt nätverk f...

Bloggat om Ledning i förskola : Villkor och uttryck