Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Steffi och Nelli (del 4)
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2015-10-23
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789143502626
Öppet hav (e-bok)

Öppet hav (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-10-23

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Fredsdagen i maj 1945. Göteborg firar och Steffi och Maj går med i den sjungande folkmassan. Men Steffi har svårt att riktigt dela glädjen. Det var längesedan hon hörde av sin pappa och hon är smärtsamt medveten om att tiden redan har runnit ut för väldigt många judar, för dem kom freden för sent. Samtidigt är hon jublande ung, hon klarar sin studentexamen med glans och hon möter Sven igen. De inleder ett intensivt kärleksförhållande.

Nelli är kvar på ön. Hon går ut folkskolan och vill inget hellre än att få stanna på ön hos tant Alma och farbror Sigurd. Men vill de ha henne kvar? Hon är ju inte deras barn, inte på riktigt.

Då kommer ett kort från pappa! Han är vid liv, i Wien! De bestämmer sig för att börja ett nytt liv tillsammans - i Amerika.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt. Öppet hav är den fjärde och avslutande delen. Tidigare böcker i serien är En ö i havet, Näckrosdammen och Havets djup.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Thor