Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Steffi och Nelli (del 3)
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2015-10-23
Utmärkelser
Nils Holgersson-plaketten
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789143503159
Havets djup (e-bok)

Havets djup (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-10-23

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är maj 1943. Steffi är snart sexton, på väg att bli vuxen. Till hösten ska hon börja i gymnasiet - Steffi vill bli läkare, precis som sin pappa. Hela livet ligger framför henne. Om bara kriget tog slut.

Samtidigt rycker kriget allt närmare, fiskebåtar sprängs av minor och u-båten Ulven går under. Men brevkorten från mamma och pappa kommer fortfarande och Steffi skriver till dem regelbundet. Hon förstår att de har det svårt och att de förtiger mycket för henne.

Så möter hon Judith, en annan flykting från Wien. Judith berättar om de judar som inte lyckats fly, och samtalen med henne får Steffi att fundera över var hon egentligen hör hemma. Är det kanske till och med så att hon har svikit sitt folk?

Lillasyster Nelli är kvar hos sin fosterfamilj på ön, hon känner sig övergiven och försöker på alla sätt passa in i det svenska samhället.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Havets djup är fortsättningen på En ö i havet och Näckrosdammen. Den fjärde och avslutande delen i serien heter Öppet hav.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Thor