Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-10-22
Förlag
Bokförlaget Bonnier Existens
ISBN
9789143503531

KBT-akuten : Fri från perfektionism, kontrollbehov, konflikträdsla och andra relationsproblem

E-bok, Svenska, 2010-10-22
59 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För många är vardagen fylld av stress och känslor av att inte räcka till. Sviktande tilltro till den egna förmågan och upplevelser av att relationer inte är så meningsfulla som de skulle kunna vara. Man lever kanske inte fullt ut, begränsar sig själv och mår dåligt som följd.

Boken ger redskap till självhjälp utifrån ett kognitivt beteendeterapeutiskt förhållningssätt. Den innehåller flera fallbeskrivningar och erbjuder konkreta råd om hur du kan börja förändra till exempel ett alltför starkt kontrollbehov, höga prestationskrav, för stort ansvarstagande eller konflikträdsla.

Ur boken:
Sänk dina prestationskrav
Förstå dina känslor bättre
Säg vad du vill och minska din konflikträdsla
Förbättra din kommunikationsförmåga
Ta mindre ansvar och minska ditt bekräftelsebehov
Stressa mindre och släpp kontrollen

Du kommer att bli bättre på att formulera lösningar och våga pröva nya strategier inom områden som du tidigare upplevt som svårföränderliga. Risken minskar också att du får besvär med överdriven ångest, oro och nedstämdhet.

Att bättre förstå och därmed kunna förändra din situation bidrar till en förbättrad kommunikation med andra och mer givande relationer.

Maria Farmär psykolog och KBT-terapeut och har tidigare skrivit Fri från oro, ångest och fobier tillsammans med psykolog och psykoterapeut Håkan Wisung. Hon har erfarenhet från vuxenpsykiatrin, kris- och personalstöd samt individualterapier vid ångest, oro, depression, stress, låg självkänsla och relationsproblem.

Omslagsformgivare: Destrito Byrå
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Farm

Bloggat om KBT-akuten : Fri från perfektionism, kont...