Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2009-10-27
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789143504149
Livet skriver kapitel (e-bok)

Livet skriver kapitel (e-bok)

E-bok, Svenska, 2009-10-27
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vera heter huvudpersonen i Gerda Anttis nya roman. En medelålders kvinna som bor på landet i en by där så gott som allt är nedlagt utom kyrkan och kyrkogården. Vera är sjuksköterska och arbetar på lasarettet i stan några mil bort men bor kvar på gården som fram till Sigges, hennes mans, död några år tidigare var en bondgård i fullt bruk. I det närliggande samhället har sonen Ville bilverkstad och lagar traktorer och jordbruksmaskiner.
 ?Jag har tre olyckor i livet?, konstaterar Vera. Saknaden efter Sigge är tung och när han gick bort kändes det som om hon miste sin halva. Svärdottern, tandläkaren Ylva, kände hon sig aldrig hemma med, och nu har Ylva övergivit Ville och flyttat till Norge med en ny karl. Och med sig tog hon Benjamin, Veras enda barnbarn, som efter skilsmässan far som en jojo mellan föräldrarna.
 Vera, vars tankar är allt annat än formade efter trender och modenycker, funderar på sitt sträva genomskådande vis och med sin förlösande drastiska humor över stort och smått i livet, över sorg och oro och ängslan, och över människorna med sina fel och brister. Men hon är långt ifrån någon uppgiven kvinna ? hos henne finns även en stark livsbejakelse och förundran över vad livet för med sig. Livet som skriver sina kapitel.
 Med sin nya efterlängtade roman har Gerda Antti skapat ännu ett oförglömligt kvinnoporträtt och det är få som likt henne kan skildra svensk landsbygd av idag och livet och kärleken bland vanliga människor.

Omslagsformgivare: Birgitta Emilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet skriver kapitel