Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-09-03
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789143506358
Skeptikerskolan (e-bok)

Skeptikerskolan E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2010-09-03

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vitlök kan motverka förkylning. Eller? Det är farligt att äta för mycket fett. Eller? Det är farligt att äta för lite fett. Eller? Den första människan satte sin fot på månen 1969. Eller? Om du ger mig ditt kreditkortsnummer så kan jag hjälpa dig att bli rik. Eller?

I dagens samhälle bombarderas du hela tiden med budskap. Det är lätt att drunkna i informationsflödet. Det är svårt att se vad som är sant och falskt, svårt att veta vem du kan lita på. Försäljare, debattörer, reklambyråer och kvällstidningar försöker alla styra dina val. Det är lätt att bli lockad av enkla lösningar och fantastiska erbjudanden.

Vad som behövs enligt författarna till Skeptikerskolan är en massiv dos av kritiskt sunt förnuft. En ordentlig omgång skeptiskt tänkande. Boken är ett verkningsfullt vapen mot bluffmakare, falska profeter och kvacksalvare. Men också en hisnande guide till den mänskliga fantasins mest vansinniga och uppseendeväckande teorier och idéer.

Dina instruktörer är Andreas Anundi och CJ Åkerberg, männen bakom den populära bloggen och hemsidan tankebrott.nu. De lär ut sina bästa knep för att genomskåda retoriska luftslott, illasinnad propaganda och okunnig ryktesspridning.

Grundregeln lyder: Vi kan alla bli lurade. Inser du bara det är du på god väg att bli en legitimerad skeptiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skeptikerskolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som argumenterar för sig väl
    Marcus - Dantes bibliotek, 13 september 2010

    Alla som vill förbättra, finputsa eller hålla sin inre skeptiker eller retoriker i form bör äga boken. Själv kommer jag läsa "Skeptikerskolan" någon gång ibland för att ha alla dessa fallgropar och alla knep färskt i minnet. Hur skarp man än må tycka sig vara är det ändå lätt att falla för saker som exempelvis auktoritetsargument. En ovan debattör har här en lättförstådd och underhållande nyckel till utveckling och vana debattörer har en bra verktygslåda de kan plocka fram för att behålla kol... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner