Hundarna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-03-16
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789143506501
Hundarna (e-bok)

Hundarna (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2010-03-16

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Jesper Larssons Hundarna är en roman om en man i sönderfall, Frank. Symptomen börjar märkas när han möter en man på gatan som han tycker sig känna igen. Ingen av dem kan placera den andre, men Frank låter sig ändå dras in i den andres liv. Under tiden blir han överflödig på sin arbetsplats ? familjesidan i en dagstidning ?, han spelar tennis och går på grillfester hos människor han inte känner. På nätet möter han en kvinna som gör allt han vill framför webkameran, och han går allt djupare in i en inbillad gemenskap med henne. Han fäster sig vid en dövblind pojke som bygger en allt högre mur av lego i hans lägenhet.

Hundarna är en stort anlagd samtidsroman, som i den medelålders Franks gestalt visar vad vår tids huvudideologi konsumismen för med sig: passivitet, sexualisering, oförmåga till kommunikation och närhet. Utan minsta egen initiativkraft leds Frank av händelseutvecklingen på en odyssé genom den moderna, digitaliserade och globaliserade världens alla frestelser, i en desperat humoristisk, nattsvart och dessvärre omedelbart igenkännlig fresk över vår sköna nya värld. På ett kyligt registrerande språk som ibland bryts upp för episoder som tangerar det fantastiska berättar Jesper Larsson om stelnat liv och omärkliga förluster.

"Hos Jesper Larsson uppträder berättaren som spion och voyeur, ibland rent av som blodsugare. Han biter sig fast i ryggen. När han sugit musten ur sina karaktärer och förvandlat deras liv till berättelser kastar han kropparna åt sidan som tomma behållare. Denna novellsamling är en debut med god vittring och vassa tänder." (Stefan Jonsson, DN)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Larsson

  • Fäbodlandskap och vallmusik

    Jennie Tiderman-Österberg, Joakim Wehlin, Jesper Larsson, Maria Lannerbro Norell, Lena Kättström Höök

    Årsboken Dalarna 2019 är en antologi med flertalet artiklar som presenterar fäbodkulturen med nya rön kring dess historiska och samtida kontext, författade av framstående forskare inom musiketnologi, agrarvetenskap, arkeologi, folkloreism och etno...

  • Snö, tårar : berättelser

    Jesper Larsson

    Varför flyttar man till Haparanda? Varför vill man döda den man älskar? I Jesper Larssons noveller är ingenting självklart. En ordlös kamp pågår mellan snöskottande grannar. En man lånar ut en elvisp i stället för en borrmaskin och hamnar i en här...