Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-09-22
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789143507959
Jag brukade drömma om dig (e-bok)

Jag brukade drömma om dig (e-bok)

E-bok, Svenska, 2010-09-22
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det svåra i att älska ett barn som inte är som alla andra

Sedan Love föddes är ingenting sig likt. Tess som längtade så efter sitt första barn tvingas inse att han inte är den pojke hon drömde om. Han skriker ständigt och det tar flera timmar att få honom att somna. Som en tornado far han fram i lägenheten och Tess får aldrig tid att återhämta sig. Hennes man Pontus jobbar lika mycket som vanligt och hon känner hur de glider allt längre ifrån varandra.Under de långa, ensamma dagarna med Love är Tess ofta nära bristningsgränsen och hon börjar tänka det otänkbara. Att Loves beteende är onormalt, att det är något som är fel.
Så småningom reagerar även förskolepersonalen och det bestäms att Love ska utredas. Det visar sig att han har autism. Men istället för att känna lättnad över att ha fått en förklaring värjer sig Tess mot ett liv hon inte är redo för, en tillvaro där allt kretsar kring Loves behov.
För inte så länge sedan var hon en helt vanlig människa med fulltecknad kalender och stor umgängeskrets - och inte speciellt mycket tålamod. Kommer hon att orka? Finns det något utrymme för henne i Loves snäva värld? Och hur långt är hon och Pontus beredda att gå för att anpassa sig själva och sin omgivning till ett barn som inte tänker som alla andra?Jag brukade drömma om dig är en roman om ett annorlunda föräldraskap och de påfrestningar och utmaningar det innebär. Men det är också berättelsen om hur kärleken till ett barn kan få en människa att växa och förändras mer än hon trodde var möjligt.

Omslagsformgivare: Helena Hammarström
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Holst

  • Bländad

    Petra Holst

    Som en fluga i ett spindelnät ... Bländad är en klaustrofobisk och oavlåtligt spännande relationsroman om ondskan som finns mitt ibland oss, om kärlek och svek, och om faran i att låta sig bländas av dem som bara ger sken av att vilja gott. Liv bo...

  • Så länge jag minns

    Petra Holst

    Ett möte som förändrar allt Det händer sällan något utöver det vanliga i 82-åriga Signes liv. Varje dag handlar hon en kaka till elvakaffet och ofta åker hon till minneslunden och pratar med sin döde make. Men en dag förändras allt. Vid fruktdiske...

Bloggat om Jag brukade drömma om dig