Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-06-06
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789143508130
Jag älskar dig inte (e-bok)

Jag älskar dig inte E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-06-06

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lotten har en familj: en man hon älskar högt och rent och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte först och främst såg till så att Per och barnen mådde bra?

Det Per säger till henne en dag - Jag älskar dig inte - slår i ett slag hål på idyllen. Men Lotten kraftsamlar, hon kan förändra sig. Hon ska försöka mer, bättre. Hon vet att hon kan. Hon bestämmer sig för att med alla medel rädda den familj som är mamma, pappa och två barn. Att hon raderar ut sina egna konturer i processen är bara en del av den nödvändiga kompromissen.

Men inget hon gör fungerar. Eller kanske hon bara inte begrep bättre, som Per säger till henne när han till slut tar sin väska och lämnar familjen för gott. Det uns av självkänsla Lotten hade kvar raderas.

Hela Lottens värld rasar samman, men i sin förtvivlade situation får hon hjälp att finna fast mark av två omistliga vänner. Och när hon så småningom reser sig är hon fylld av en längtan att förnedra Per så som han förnedrat henne. Hon går mot sin egen ljuva hämnd, med målet att förstöra det han håller högst i livet. Precis som han förstörde det hon älskade mest.

Med sälta och humor skildrar Christina Stielli det raffinerade spel som pågår under ytan i ett havererande äktenskap, och gestaltar den hopplösa förtvivlan som knockar en övergiven kvinna i kris. Det är befriande trovärdigt om hur den mödosamma men ändå möjliga vägen till ett nytt liv, på egna villkor, faktiskt ligger där och väntar.

Jag älskar dig inte är identifikationslitteratur av högsta graden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag älskar dig inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Suverän
    -, 11 januari 2018

    Christina Stiellis "Jag älskar dig inte" är helt klart den bästa boken som jag läste under 2017. Allt - konceptet, berättarperspektivet, gestaltningen av känslor, den inre och yttre dialogen och huvudkaraktären - har satts samman till en mycket stark och fantastiskt bra roman.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Stielli