Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-26
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789143508659
Tredje rikets myter (e-bok)

Tredje rikets myter E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-09-26

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Kallades Tredje riket verkligen "det tusenåriga"? Skapade nazisterna hakkorset? Hur viktigt var det att vara blond och blåögd? Var rasbiologin den direkta orsaken till förintelsen? Hur nära var Hitler att få en atombomb?

Tredje riket skapades av myter, framlevde hela sin tid i myter och har ända sedan det försvann ständigt omvärvats av myter. Den rikliga litteraturen i ämnet har ibland försvagat dem, men alltför ofta ignorerat eller rentav förstärkt dem.

I Tredje rikets myter beskrivs osanningar, halvsanningar och missuppfattningar kring bland annat förintelsen, den tyska krigsapparaten, den nazistiska rörelsens ockulta rötter och de storslagna planerna för det tyska rikets framtid, liksom en rad betydligt mer verklighetsfrämmande saker - som nazisternas flygande tefat, hemliga baser i Antarktis och mystiska historier om SS-borgen i Wewelsburg.

Peter Olausson har skrivit en insiktsfull och spännande bok om Tredje riket ur ett nytt perspektiv. Det är en bok som både förmår underhålla och förfära och samtidigt vara fullständigt nödvändig läsning för att man ska kunna förstå 1900-talets största tragedi. Mycket har skrivits om Tredje rikets ondska och grymhet - betydligt mindre om dess dumhet och inbilskhet.

Tredje rikets myter utgör ett väsentligt tillskott till den rika floran av litteratur om Nazityskland och andra världskriget. På sitt karakteristiskt nitiska sätt sopar faktoidjägaren Olausson undan vanföreställningar och myter och skapar en ny, bättre förståelse för den stora myt som var Hitlers Tredje rike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Olausson