Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-03-12
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789143509380

Norrlands svårmod : Roman om ett försvinnande E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2013-03-12

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det är nästan ljudlöst att kliva över myrmark i torrt väder. Varje steg sjunker ner en aning, varje andetag är lugnare. Genom öppningen mellan träden kommer älgpasset snart att synas ...

Något hände i Ringarkläppen en septembermorgon för sexton år sedan - något som kom att förändra en familjs liv för evigt.

Anna växer upp i en stökig men kärleksfull omgivning med mor, far och två äldre bröder. I samband med en älgjakt försvinner brodern Charlie spårlöst, vilket blir den utlösande faktorn för familjens sönderfall.

Den sjuåriga Anna blir ensam kvar när marken rämnar. Hon är lillasystern som tvingas bli storasyster i en ny familj. Under uppväxten hanterar hon minnena från Ringarkläppen och sin begynnande sexualitet på sitt eget sätt.

Anna hinner bli ung kvinna innan allt kommer ikapp henne. Det förflutna har då blivit ett garn i vars tåtar omgivningen rycker och nystar tills det kommer upp så oväntade och skrämmande saker att det inte längre går att gömma sig. Vad hände egentligen Charlie? Varför hittade man honom aldrig? Och den andre brodern, vart tog han vägen? Varför var avgrunden så djup och så lockande att Annas mamma och pappa inte kunde värja sig?

Detta är ett familjedrama i norrländsk tappning. På ytan är livet det vanliga - medan livslögnerna, sveket och passionen styr mot katastrofen. Therése Söderlinds Norrlands svårmod är en debut vid sidan av allfarvägen - en mörk och suggestiv spänningsroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Therése Söderlind

  • Berättelser från Ådalen : älven, bergen, den taggiga granskogshorisonten

    Grzegorz Flakierski, Maria Hamberg, Bo R Holmberg, Mats Jonsson, Therése Söderlind

    Landskapet i Ådalen är en upplevelse i sig, med älven, bergen och den taggiga granskogshorisonten. Här har några av Sveriges mest dramatiska skeenden utspelat sig, från 1600-talets häxprocesser till skotten i Ådalen 1931. Fem författare med rötter...

  • Vägen mot Bålberget

    Therése Söderlind

    Vilhelm Moberg-sällskapets stipendium-Nominerad till Sveriges Radios Romanpris-Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. En sensommardag 1975 går Jacke och hans tonårsdotter Veronica upp på Bålberget i hemtrakten Nyland vid Ångermanälven. Det sä...