Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-03-12
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789143509380
Norrlands svårmod : Roman om ett försvinnande (e-bok)

Norrlands svårmod : Roman om ett försvinnande (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-12
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Roman om ett försvinnande

Det är nästan ljudlöst att kliva över myrmark i torrt väder. Varje steg sjunker ner en aning, varje andetag är lugnare. Genom öppningen mellan träden kommer älgpasset snart att synas ...Något hände i Ringarkläppen en septembermorgon för sexton år sedan - något som kom att förändra en familjs liv för evigt.
Anna växer upp i en stökig men kärleksfull omgivning med mor, far och två äldre bröder. I samband med en älgjakt försvinner brodern Charlie spårlöst, vilket blir den utlösande faktorn för familjens sönderfall.
Den sjuåriga Anna blir ensam kvar när marken rämnar. Hon är lillasystern som tvingas bli storasyster i en ny familj. Under uppväxten hanterar hon minnena från Ringarkläppen och sin begynnande sexualitet på sitt eget sätt.
Anna hinner bli ung kvinna innan allt kommer ikapp henne. Det förflutna har då blivit ett garn i vars tåtar omgivningen rycker och nystar tills det kommer upp så oväntade och skrämmande saker att det inte längre går att gömma sig. Vad hände egentligen Charlie? Varför hittade man honom aldrig? Och den andre brodern, vart tog han vägen? Varför var avgrunden så djup och så lockande att Annas mamma och pappa inte kunde värja sig?
Detta är ett familjedrama i norrländsk tappning. På ytan är livet det vanliga - medan livslögnerna, sveket och passionen styr mot avgrunden. Therése Söderlinds Norrlands svårmod är en debut vid sidan av allfarvägen - en mörk och suggestiv spänningsroman.Om du laddar ner e-boken till din smartphone eller surfplatta får du en ljudlig överraskning, så skruva upp volymen ...

Omslagsformgivare: Jens Magnusson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Therése Söderlind

  • Vägen mot Bålberget

    Therése Söderlind

    En båge över tiden En sensommardag 1975 går Jacke och hans tonårsdotter Veronica upp på Bålberget i hemtrakten Nyland vid Ångermanälven. Det sägs vara platsen där man avrättade häxor. Besöket blir kulmen på en kaotisk period som tagit Jacke tillba...

Bloggat om Norrlands svårmod : Roman om ett försvinn...