Ett gott liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789143511215
Ett gott liv (e-bok)

Ett gott liv (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-09-30

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Jag måste läsa sista kapitlet i en bok som heter Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva för att kunna skriva det här. Det är en kvinna som heter Ann Heberlein som har skrivit den. Kvinnan som skrivit boken har alltså samma namn som kvinnan i boken som har samma namn som jag. Det kan ju vara rena tillfälligheter. Det behöver ju inte betyda något. I varje fall inte särskilt mycket. Jag var tvungen att gå upp på vinden och leta bland lådorna med saker vi inte vill ha för att finna ett exemplar av boken som är skriven av en kvinna som bär mitt namn. Det är inte sant, tänker jag när jag läser sista kapitlet som beskriver hur en blond kvinna i svart klänning och högklackade skor förbereder sig för att dö. En helt vanlig dag i slutet av augusti. Hon har tagit nattåget från Lund till Stockholm, ätit frukost på Radisson hotell vid Centralstationen, läst både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet för det gör hon varje dag och varför skulle hon inte göra det den sista dagen?"

I Ett gott liv plockar Ann Heberlein upp tråden från sin förförra bok, den moderna klassikern Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, och knyter ihop den med sin senaste bok, den kritikerhyllade En liten bok om ondska. Personliga reflektioner vävs samman med filosofiska resonemang kring begrepp som godhet och ondska, kärlek, altruism och egennytta till en tänkvärd och obekväm uppgörelse med vår samtid: statusjakten, meningslösheten, kraven på inre lycka och synlig framgång. En berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett gott liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst, inga konstigheter
    ERIK EXMAN, 25 mars 2018

    Gillar att läsa Heberleins böcker. Det är som att lyssna på en bäck på våren. Smeksamt och skönt. Önskar bara att fler av hennes böcker hade funnits på E-Reader, det enda sättet jag läser på.

  2. En god bok
    Hedvig, 14 januari 2016

    Helt klart en av de bästa böcker jag någonsin läst. Ann Heberlein skriver exakt och så bra att det pirrar i magen emellanåt. Detta är den första boken jag skulle vilja rekommendera till varenda människa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Heberlein