Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (18.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2011-01-21
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Lars Klinting
ISBN
9789143511697

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige E-bok

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2011-01-21

Styckköp

32

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
År 2011 har det gått över 70 år sedan Selma Lagerlöf avled, 81 år gammal. För att uppmärksamma hennes liv och författarskap utkommer nu Nils Holgerssons underbara resa genom Sverigesom e-bok, en unik händelse i Sverige. På så sätt tar vi Lagerlöf med in i framtiden och gör boken till en ny läsupplevelse där Lars Klintings illustrationer känns mer levande än någonsin.

Den 24 november 1906 utkom första delen av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Den trycktes först i 10 000 exemplar och under året 1906 i ytterligare 30 000. 1907 kunde förlaget trycka ytterligare 100 000 exemplar av skolupplagan. Snart sagt varje folkskola skyndade att anta boken som läsebok om vårt land.
Framgången var avgjord. Från att från början vara ett beställningsarbete, som skapats för skolan, av en stor författare med lysande pedagogisk intuition, har Nils Holgersson höjt sig från skolbok till en litterär klassiker av världsformat. Knappast har någon svensk bok nått längre ut i världen och fångat så många läsare i alla åldrar och nationaliteter.

Den här boken är i färg och läses därför med fördel på läsare med färgskärm.

Denna utgåva riktar sig till läsåldern 3-6 år. Motsvarande utgåva i tryckt format är på 88 sidor, som e-bok kan sidantal inte redovisas eftersom antalet sidor beror på den skärmstorlek som används.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oproffsig kortning
  Jan Winter, 16 augusti 2021

  Viktiga delar av berättelsen har redigerats bort. Dit hört exempelvis ikoniska berättelser som kriget mellan svart- och brunråttor i Glimmingehus, Karr och Gråfälls saga, medan andra skeenden stympats. Samtidigt har språket inte moderniserats på ett vettigt sätt. Kan inte rekommenderas. Köp originalversionen och ta mera tid på dig och vässa förklaringarna när du läser högt för dina barn/barnbarn (eller vad det nu kan handla om). Det blir en betydligt mera utdragen men bättre läsupplevelse.

 2. Godt at læse under pandemitiden
  Cornelis van der Veer, 10 december 2020

  Bogen er fint for både børn og forhenværende børn. Læsere med højdeskræk kan også læse bogen sikkert. Godt at læse under pandemitiden.

 3. vackra teckningar
  Sabine Van Dongen, 22 juni 2018

  jag älskade boken eftersom teckningarna är vackra och texten är lätt att förstå. Jag pluggar svenska och ville läsa den här klassiker. Toppen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf