Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-07-30
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789143511826
Jerusalem (e-bok)

Jerusalem (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-07-30
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jerusalem är berättelsen om en stark väckelsevåg som delar en socken i Dalarna ? en handfull familjer följer kallelsen och beger sig till det heliga landet medan andra väljer att bli kvar på sina gårdar. Med starka färger och i dramatiska konflikter gestaltar Selma Lagerlöf här de teman som går djupast i hennes författarskap: trons makt och kärlekens förunderliga vägar. Jerusalem publicerades 1901 och 1902, här är de båda delarna samlade i en volym.

Selma Lagerlöf (1858-1940) erhöll Nobelpriset i litteratur och valdes in i Svenska akademien. Bland svenska berättare är hon den som nådde den största läsekretsen, även utanför vårt eget land, och blivit Selma med alla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jerusalem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mästerlig roman
    Lars Källsäter, 13 juli 2019

    I den här boken visar Selma Lagerlöf varför hon fick nobelpriset. Personskildringarna är utomordentliga och frustration och beslutsångest beskrivs med få ord men ytterst effektivt. Persongalleriet är omfattande men scenväxlingarna är lätta att följa. Medryckande berättelse om hur tro och övertalning kan tvinga fram ett avsked för alltid från hembygden.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jerusalem