Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Illustratör/Fotograf
Anders Parsmo
ISBN
9789143513097
Sankta Psyko (e-bok)

Sankta Psyko E-bok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2011-09-30

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.

En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.

Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.

Om Blodläge:

"Smart och underhållande" Svenska Dagbladet

"Bättre än så här kan det knappast bli." Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sankta Psyko. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte min grej
    Sara , 2 juni 2021

    Gillar spänningsromaner men detta var ingenting för mig. Trots flera intriger kändes historien på något sätt platt och gestaltningen kändes inte riktigt levande. Men jag gillar att författaren gjort någonting nytt och lite utstickande, det var därför jag köpte boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Theorin