TEACCH vid autismspektrumstörning hos barn och vuxna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Karin Larsson Wentz
Dimensioner
224 x 155 x 16 mm
Vikt
440 g
SAB
Vef,Vlaa,Euc
ISBN
9789144000411
TEACCH vid autismspektrumstörning hos barn och vuxna (häftad)

TEACCH vid autismspektrumstörning hos barn och vuxna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-05-01
439
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
TEACCH (Treatment and Education of Autistic and related Communication-handicapped Children) har under de tre senaste decennierna vuxit från en liten klinik för barn till ett internationellt erkänt behandlings- och stödprogram för personer i alla åldrar med autismspektrumstörningar. I boken redogör programmets grundare och deras medarbetare för dessa metoder och filosofi som bygger på förståelse av och respekt för "autismkulturen".

TEACCH-programmet riktar sig till personer med autism och fokuserar på att utveckla instruktions- och stödsystem baserade på den enskilda individens färdigheter, intressen och behov. Med utgångspunkt i psykologisk och neuropsykologisk forskningslitteratur utformas aktiviteter och miljöer avsedda att skapa mening - en strategi som har visat sig vara avgörande för personens förmåga att lära, förstå och tillämpa sina kunskaper i olika situationer.

I boken beskrivs hur


 • TEACCH fokuserar på väsentliga områden i individens exekutiva funktioner, deltagande, kommunikation och sociala färdigheter.


 • Strategier kan skräddarsys för den enskilde individens unika utvecklings- och funktionsnivå.


 • Föräldrar engageras i alla faser av interventionerna som medarbetare, co-terapeuter och klientombud.TEACCH är ett progressivt program som erbjuder barn och vuxna med autism, familjer, lärare och terapeuter både optimism och nyttiga strategier, utan att bagatellisera tillståndet eller dess effekter. Alla som arbetar med personer med autism/autismspektrumstörning kommer att ha stor nytta av denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. TEACCH vid autismspektrumstörning hos barn och vuxna
 2. +
 3. Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av TEACCH vid autismspektrumstörning hos barn och vuxna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken är verkligen bra art kunna jobba efter antingen...
  Karin Mattsson-Coll, 11 december 2013

  Boken är verkligen bra art kunna jobba efter antingen som en manual eller idespruta. Vänder sig till föräldrar, barn och professionella hjälpare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna