Självmord och självmordsprevention - Om livsavgörande ögonblick (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2000-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Beskow, Jan, 1931-
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Dokc
ISBN
9789144001623
Självmord och självmordsprevention - Om livsavgörande ögonblick (häftad)

Självmord och självmordsprevention - Om livsavgörande ögonblick

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2000-11-01
563
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under andra hälften av 1900-talet har forskningen om självmord och självmordsprevention allt tydligare klarlagt den komplicerade väv av olika riskfaktorer och risksituationer som måste uppmärksammas i en brett upplagd suicidprevention. Att tidigt identifiera och behandla psykiska störningar, framför allt depressioner, är i dag en viktig del av suicidpreventionen. Men det handlar också om andra svårigheter, t.ex. problem med hälsa, relationer, arbete och ekonomi. Viktigast är hur människan upplever problemen, vilken mening hon lägger i dem.
Suicidprevention är en praktisk folkhälsouppgift. Den bygger framför allt på suicidologi, den mångvetenskapliga kunskapen om alla former av suicidalt beteende: suicidtankar, suicidförsök och suicid. Sjukvårdens uppdrag på detta område är att rädda liv på människor som skadat sig själva, men också att undanröja orsakerna till självmordshandlingarna genom att tidigt upptäcka och behandla psykiska störningar, missbruk m.m. Det första steget för att förebygga självmord är alltid ett samtal mellan två människor. Var och en bör förbereda sig för att kunna vara nära en annan människa i ett för henne livsavgörande ögonblick.
Denna bok i suicidprevention är i första hand skriven som en teoretisk och praktisk vägledning för studerande och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård men skall också kunna användas för en rad andra yrken inom bl.a. räddningstjänst, socialtjänst, skola och församlingar, frivilligarbetare i församlingsarbete, telefonjourer och annan krisverksamhet samt för alla som på annat sätt arbetar med självmordsprevention. Den skall även kunna användas av var och en som vill orientera sig inom områdena suicidologi och suicidprevention.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Självmord och självmordsprevention - Om livsavgörande ögonblick
  2. +
  3. Första hjälpen vid självmordsrisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första hjälpen vid självmordsrisk av Susanna Ringskog Vagnhammar, Danuta Wasserman (häftad).

Köp båda 2 för 816 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Självmord och självmordsprevention - Om livsavgörande ögonblick. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket Bra
    Anders Bjernhed, 16 februari 2015

    Den så kunnige och insiktsfulle Jan Beskow är såväl en god författare som föreläsare. Vill varmt rekommendera denna bok för att få insikt i detta många gånger svåra ämne.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Jan Beskow är professor, läkare och specialist i allmän psykiatri och socialmedicin. Boken utges i samarbete med Nationellt Centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa, till vilket Jan Beskow länge varit knuten. Han arbetar nu på Center för Cognitiv Psykoterapi och Utbildning i Göteborg med lokaler i Kungälv.