Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
1997-01-01
Upplaga
2
Förlag
STUDENTLITTERATUR AB
Originalspråk
Norska
Medarbetare
Solvang, Bernt Krohn (förf.)
Dimensioner
220 x 155 x 21 mm
Vikt
510 g
SAB
O:dd,Oa:dd,Oa
ISBN
9789144002118
Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder (häftad)

Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 1997-01-01
396
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna grundbok i forskningsmetodik behandlar utförligt såväl kvantitativa metoder baserade på statistisk bearbetning av data som kvalitativa metoder som intervju, observation och dokumentanalys. I boken beskrivs forskningsprocessens olika faser och metodernas för- respektive nackdelar diskuteras, liksom de sätt på vilka de kan komplettera varandra. Författarna hävdar att det är forskarens frågeställningar som bör vara avgörande i valet av metoder. De behandlar också relationen mellan metoddiskussionen och olika vetenskapsteoretiska perspektiv och resonerar om vad man bör tänka på vid valet av metod. Boken innehåller vidare särskilda avsnitt om problemformulering och om utformningen av forskningsrapporter. I denna nya upplaga har framför allt avsnitten om dataanalys reviderats. Den kvalitativa dataanalysen är samlad i ett kapitel och i avsnitten om kvantitativ analys har författarna minskat antalet formler och uträkningstekniker och i stället lagt ökad tonvikt på vad användandet av olika tekniker innebär. Boken vänder sig i första hand till samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar vid universitet och högskola.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder
  2. +
  3. Ett ord för blod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett ord för blod av Faysa Idle, Daniel Fridell, Theodor Lundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hyfsat bra men tråkig
    Helene S, 15 februari 2016

    Som rubriken lyder, hyfsat bra men tråkig. Den var hyfsat användbar i kursen jag läser på universitetet, men det hade nog gått att hitta någon bättre bok.

Visa alla 1 recensioner