Bortom lärandet : demokratisk utbildning för en mänsklig framtid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Gunnar Sandin
Originaltitel
Beyond learning. Democratic education for a human future
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
E:d,Ea
ISBN
9789144002613
Bortom lärandet : demokratisk utbildning för en mänsklig framtid (häftad)

Bortom lärandet : demokratisk utbildning för en mänsklig framtid

(3 röster)
Häftad Svenska, 2006-10-01
268
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Vad det betyder att vara människa är en fråga om utbildning, antingen den gäller barn, vuxna eller andra nykomlingar. Utbildning är ett ingrepp i någons liv, som motiveras med föreställningen att det på något sätt gör livet bättre: mer komplett, mer avrundat, mer perfekt - och kanske även mer mänskligt.

I den här boken utgår författaren från att undervisarens roll inte är att producera eller frigöra något hos eleven. Istället handlar det om att fokusera på hur varje individs början kan bli till. Men detta att bli till skall inte uppfattas som en enkel process eftersom vi blir till i en värld av andra, en värld av pluralitet och skillnad som både är förutsättningen för vår tillblivelse och det problematiska villkoret. Undervisarens roll är inte teknikerns eller barnmorskans utan måste förstås i termer av ansvar för att unika, specifika varelser 'bryter in i världen' som en värld av pluralitet och skillnad.

Boken erbjuder en intressant återkoppling till genuint pedagogiska frågeställningar i ett språkbruk som har sina rötter i pedagogikens etiskt politiska aspekter snarare än i psykologins domäner. Den pedagogiska teori som erbjuds är endast möjlig efter den postmoderna kritiken, men stannar inte där utan blir till ett paradoxalt återupprättande av pedagogikens filosofiska ursprung, i frågan om människoblivandets villkor och möjligheter.

Boken kan med behållning läsas av alla pedagoger: studenter, lärare och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom lärandet : demokratisk utbildning för en mänsklig framtid
  2. +
  3. Vad räknas som kunskap? : läroplansteoretiska utsikter och inblickar i lärarutbildning och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad räknas som kunskap? : läroplansteoretiska u... av Tomas Englund, Eva Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gert Biesta

Bloggat om Bortom lärandet : demokratisk utbildning ...

Övrig information

Vad det betyder att vara människa är en fråga om utbildning, antingen den gäller barn, vuxna eller andra nykomlingar. Utbildning är ett ingrepp i någons liv, som motiveras med föreställningen att det på något sätt gör livet bättre: mer komplett, mer avrundat, mer perfekt - och kanske även mer mänskligt. I den här boken utgår författaren från att undervisarens roll inte är att producera eller frigöra något hos eleven. Istället handlar det om att fokusera på hur varje individs början kan bli till. Men detta att bli till skall inte uppfattas som en enkel process eftersom vi blir till i en värld av andra, en värld av pluralitet och skillnad som både är förutsättningen för vår tillblivelse och det problematiska villkoret. Undervisarens roll är inte teknikerns eller barnmorskans utan måste förstås i termer av ansvar för att unika, specifika varelser 'bryter in i världen' som en värld av pluralitet och skillnad. Boken erbjuder en intressant återkoppling till genuint pedagogiska frågeställningar i ett språkbruk som har sina rötter i pedagogikens etiskt politiska aspekter snarare än i psykologins domäner. Den pedagogiska teori som erbjuds är endast möjlig efter den postmoderna kritiken, men stannar inte där utan blir till ett paradoxalt återupprättande av pedagogikens filosofiska ursprung, i frågan om människoblivandets villkor och möjligheter. Boken kan med behållning läsas av alla pedagoger: studenter, lärare och forskare.