Elevens värld : introduktion till pedagogisk psykologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
644
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Joachim Retzlaff
Originalspråk
Norska
Dimensioner
225 x 155 x 35 mm
Vikt
900 g
SAB
Eaa
ISBN
9789144002712
Elevens värld : introduktion till pedagogisk psykologi (häftad)

Elevens värld : introduktion till pedagogisk psykologi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-10-01
461
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om hur det är att vara ung i dagens skola och samhälle, om hur det allt mer teknifierade och konkurrenspräglade samhällsklimatet påverkar elevers lärande och upplevelser av skolan. I den här fjärde omarbetade upplagan fokuserar författaren på de fyra teoritraditionerna behavioristisk, kognitiv, konstruktivistisk och sociokulturell teori och hur de har relevans för skolans arbete. Teorierna illustreras med konkreta och levande exempel från skolans vardag. Temat om socialisering har fått ökar utrymme i jämförelse med tidigare utgåvor tillsammans med frågor individualiserad undervisning bl.a. enligt Vygotskijs teorier om närmaste utvecklingszon. Författaren lyfter också ett antal kritiska frågor om ensidighet i pedagogiskt tänkande och arbete. Hon argumenterar för balans och helhet i utformningen av uppfostran, utbildning och skolans läromiljöer. Boken, som är en klassiker inom området pedagogisk psykologi vänder sig till studenter på lärarutbildning och pedagogik samt verksamma lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elevens värld : introduktion till pedagogisk psykologi
 2. +
 3. Vygotskij Och Skolan : Texter Ur Lev Vygotskijs Pedagogisk Psykologi Kommen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vygotskij Och Skolan : Texter Ur Lev Vygotskijs... av Gunilla Lindqvist (häftad).

Köp båda 2 för 777 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elevens värld : introduktion till pedagogisk psykologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bitvis krånglig och svår bok.
  Tobias Serenitate (Växjö), 16 september 2020

  Personligen tycker jag detta är en tung bok som är svår för mig som inte är pedagog. Jag rekommenderar inte boken för någon utan förkunskap då den i vissa avseenden är rätt krånglig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunn Imsen

 • The Nordic Education Model

  Ulf Blossing, Gunn Imsen, Lejf Moos

  This book presents a detailed analysis of the educational model in Nordic European countries. It describes the traditional idea of education for all, which can be characterized by the right for every child to have an education of equal quality in ...

 • Nordic Education Model

  Ulf Blossing, Gunn Imsen, Lejf Moos

  This book presents a detailed analysis of the educational model in Nordic European countries. It describes the traditional idea of education for all, which can be characterized by the right for every child to have an education of equal quality in ...

Övrig information

Den här boken handlar om hur det är att vara ung i dagens skola och samhälle, om hur det allt mer teknifierade och konkurrenspräglade samhällsklimatet påverkar elevers lärande och upplevelser av skolan.

I den här fjärde omarbetade upplagan fokuserar författaren på de fyra teoritraditionerna behavioristisk, kognitiv, konstruktivistisk och sociokulturell teori och hur de har relevans för skolans arbete. Teorierna illustreras med konkreta och levande exempel från skolans vardag. Temat om socialisering har fått ökar utrymme i jämförelse med tidigare utgåvor tillsammans med frågor individualiserad undervisning bl.a. enligt Vygotskijs teorier om närmaste utvecklingszon. Författaren lyfter också ett antal kritiska frågor om ensidighet i pedagogiskt tänkande och arbete. Hon argumenterar för balans och helhet i utformningen av uppfostran, utbildning och skolans läromiljöer.

Boken, som är en klassiker inom området pedagogisk psykologi vänder sig till studenter på lärarutbildning och pedagogik samt verksamma lärare.