Behandlingsplanering vid missbruk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
1998-09-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
NÄSHOLM, CHRISTINA, 1951-
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
410 g
SAB
Vln
ISBN
9789144004198
Behandlingsplanering vid missbruk (häftad)

Behandlingsplanering vid missbruk

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 1998-09-01
431
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Behandlingsplanering vid missbruk Kan levereras innan julafton
Vid behandling av missbruk är det viktigt att inhämta kunskap från många olika områden. Denna bok presenterar en modell för kartläggning, bedömning och behandlingsplanering med hänsyn tagen till biologiska, psykologiska, sociala och kulturella faktorer. Författarna visar att olika förhållningssätt och behandlingsmetoder, som utgår från skilda teorier, inte behöver ställas mot varandra. I stället kan de tillämpas i olika skeden av behandlingsarbetet.
Denna andra upplaga av boken har kompletterats med beskrivningar av förändringsprocesser generellt och vid missbruk. Tillkommit har även ett avsnitt om integrativt perspektiv och gemensamma faktorer i effektiv missbrukarbehandling sammanfattade under benämningen ”specialiserat och fokuserat missbruksarbete”. Därutöver har boken kompletterats med en beskrivning av motiverande förhållningssätt och behandlingsinsatser av beteendeinriktad, pedagogisk och kognitiv karaktär. Avsnittet psykoterapi vid missbruk är omarbetat med hänsyn tagen till nyare psykoterapiforskning.
Boken är avsedd för utbildningar vid socialhögskolor, vårdhögskolor, beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga institutioner samt för psykoterapiutbildning. Den är också värdefull för dem som arbetar inom primärvård, företagshälsovård, socialtjänst, psykiatri, kriminalvård, AMV samt inom den specialiserade missbrukarvården.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Behandlingsplanering vid missbruk
  2. +
  3. De tolv stegen : en utväg - en andlig väg till känslomässig läkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tolv stegen : en utväg - en andlig väg till ... av Tillfrisknande Vänner (häftad).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna