Skrivprocessen : teori och tillämpning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabfc,Eaaca
ISBN
9789144004310
Skrivprocessen : teori och tillämpning (häftad)

Skrivprocessen : teori och tillämpning

Häftad Svenska, 2007-03-01
259
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skrivande har stor betydelse för kreativt skapande och kommunikation, liksom för tänkande och inlärning. Idag skriver barn och ungdomar en mängd typer av texter, både i skolan och på fritiden. Men hur kommer de vidare i sitt skrivande? Hur kan de stödjas i sitt lärande?

I den här boken betonas att allt skrivande är en process och att all skrivundervisning bör utformas utifrån denna insikt: ett processorienterat skrivande i klassrummet innebär ett elevaktiverande och språkutvecklande arbetssätt - oavsett ämne och skolnivå.

I denna nya, omarbetade och utökade upplaga av boken synas skrivprocesstankarna i ljuset av tjugohundratalets skrivforskning och didaktiska utvecklingsarbete. Författaren presenterar den teoretiska utgångspunkten för processorienterad skrivundervisning, och de pedagogiska konsekvenserna av ett processorienterat synsätt redovisas. Boken innehåller även skrivutvecklande övningar och lästips.

Skrivprocessen vänder sig till blivande och verksamma lärare på alla skolnivåer. Den är i första hand avsedd för lärare som undervisar i svenska, men är också viktig för lärare i andra ämnen som är intresserade av att använda skrivandet som arbetssätt. Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrivprocessen : teori och tillämpning
  2. +
  3. Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skriv... av Caroline Liberg, Jenny Wiksten Folkeryd, Åsa Af Geijerstam (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skrivprocessen : teori och tillämpning