Socialpedagogik : integration och inklusion i det moderna samhället (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Per Larson
Dimensioner
175 x 230 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Ea
ISBN
9789144004815
Socialpedagogik : integration och inklusion i det moderna samhället (häftad)

Socialpedagogik : integration och inklusion i det moderna samhället

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2006-11-01
328
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bent Madsen ger en grundlig introduktion till det socialpedagogiska området. Boken beskriver socialpedagogiken som ämnesområde, begrepp och verksamhetsfält, samt presenterar en rad förutsättningar och perspektiv för socialpedagogikens framtida utveckling. Socialpedagogik är ett uttryck för en önskan att aktivt integrera och inkludera andra människor i gemenskaper oavsett livsstil, särskilda behov eller fysiska och mentala förmågor. Den professionella utmaningen består i att förena individuell utveckling med utvecklingen av differentierade gemenskaper. Samhällets modernisering har skapat en ökad polarisering mellan de "normala", som befinner sig innanför gemenskapens trygga väggar, och dem som befinner sig utanför. Med benämningar som de marginaliserade, de utsatta och de sårbara, ökar denna uppdelning och behovet av en väl förankrad socialpedagogik ökar. Boken vänder sig till studenter och lärare vid lärar- och socionomutbildningar samt till alla yrkesverksamma som arbetar med barn, ungdomar och vuxna i utsatta positioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Socialpedagogik : integration och inklusion i det moderna samhället
 2. +
 3. Mellan klan och stat : somalier i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan klan och stat : somalier i Sverige av Per Brinkemo (pocket).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Socialpedagogik : integration och inklusion i det moderna samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mitt intryck av boken.
  Björn Nilsson, 1 juli 2014

  Ger en lättfattlig överblick av samhället från en socialpsykiatrisk synvinkel, vilket man behöver när man arbetar inom vård och omsorg.

 2. inkluderande
  Kenth Michael Karlsson, 23 januari 2014

  Denna bok rekomenderar jag verkligen om man vill sätta sig in i
  vad ett utanförskap kan leda till. Väldigt bra och många olika beskrivningar
  ur olika perspektiv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bent Madsen

 • How I Healed My Life

  Dagfrid Kolaas, Bent Madsen

  Are you curious about new knowledge about health? Are you not satisfied with the usual explanation to cancer? Is there something that the doctors don't know? What can I do myself to heal my cancer? Is there a connection between my life situation a...

Övrig information

Bent Madsen ger en grundlig introduktion till det socialpedagogiska området. Boken beskriver socialpedagogiken som ämnesområde, begrepp och verksamhetsfält, samt presenterar en rad förutsättningar och perspektiv för socialpedagogikens framtida utveckling.

Socialpedagogik är ett uttryck för en önskan att aktivt integrera och inkludera andra människor i gemenskaper oavsett livsstil, särskilda behov eller fysiska och mentala förmågor. Den professionella utmaningen består i att förena individuell utveckling med utvecklingen av differentierade gemenskaper.

Samhällets modernisering har skapat en ökad polarisering mellan de "normala", som befinner sig innanför gemenskapens trygga väggar, och dem som befinner sig utanför. Med benämningar som de marginaliserade, de utsatta och de sårbara, ökar denna uppdelning och behovet av en väl förankrad socialpedagogik ökar.

Boken vänder sig till studenter och lärare vid lärar- och socionomutbildningar samt till alla yrkesverksamma som arbetar med barn, ungdomar och vuxna i utsatta positioner.