Nordisk hedendom (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2001-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
140 x 210 x 16 mm
Vikt
400 g
SAB
Cmia
ISBN
9789144005515
Nordisk hedendom (häftad)

Nordisk hedendom

Häftad Svenska, 2001-04-01

Slutsåld

Mytologi och kult i den förkristna Norden skildras här sakligt, inträngande och lättillgängligt. Boken ger en utmärkt orientering i den dunkla värld som den nordiska hedendomen utgör.
På grundval av fornfyndens vittnesbörd - gravar, hällristningar, offergåvor - belyser författaren de förhistoriska tidsåldrarnas religiösa föreställningar, stenålderns jägar- och bondereligion, bronsålderns sol- och fruktbarhetskult och den krigiska järnålderns mörka och grymma offerriter.
Av vikingatidens religiösa liv ger författaren en fyllig framställning, grundad på den isländska diktningen - släktsagor, eddasånger och skaldedikter - och på utomnordiska iakttagares berättelser om de barbariska nordmännens liv och seder. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Folke Ström

  • Loki - Ein mythologisches Problem

    Folke Ström

    Das vorliegende Buch Folke Ströms (1907-1996) bildet den Auftakt zu unserer Reihe von Neuauflagen klassischer Werke der Religions- und Mythenforschung. Viele Werke dieses Arbeitsfeldes, wie auch Loki - ein mythologisches Problem, sind nur mit groß...

Bloggat om Nordisk hedendom

Övrig information

Mytologi och kult i den förkristna Norden skildras här sakligt och inträngande. Boken ger en utmärkt orientering i den dunkla värld som den nordiska hedendomen utgör. På grundval av fornfyndens vittnesbörd gravar, hällristningar, offergåvor belyses de förhistoriska tidsåldrarnas religiösa föreställningar.

Vikingatidens religiösa liv beskrivs utifrån den isländska diktningen och utifrån utomnordiska iakttagares berättelser om de barbariska nordmännen. Särskilda avsnitt ägnas bl.a. åt dödstro och magi, ödestro och själsföreställningar samt kosmologiska idéer.

Av vikingatidens religiösa liv ger författaren en fyllig framställning, grundad på den isländska diktningen släktsagor, eddasånger och skaldedikter och på utomnordiska iakttagares berättelser om de barbariska nordmännens liv och seder. Den nordiska mytologin får här en utförlig behandling, som också tar upp frågan om dess förhållande till andra kulturkretsars myter.